Aproximativ 350 de mineri de la Crucea s-au blocat in subteran si ameninta cu greva foamei


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 350 de salariaţi de la Mina de Uraniu Crucea s-au blocat în subteran şi ameninţă că vor sta acolo câteva zile, după care vor intra în greva foamei.

Minerii solicită ca la Crucea să vina la discuţii premierul Victor Ponta, ministrul Energiei, Andrei Gerea şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. Totodată, muncitorii cer demiterea conducerii Companiei Naționale a Uraniului, dar și a sucursalei Suceava.

proteste_crucea_2

Directorul Companiei Naționale a Uraniului, Ioan Moraru, a declarat că a transmis protestatarilor două variante de ofertă de creștere salarială, dar nici una la nivelul celei prevăzute în protocolul semnat la sfârșitul lunii ianuarie. El a spus că pentru ca aceste creșteri salariale să fie cele prevăzute în protocol e nevoie ca Guvernul să adopte o Hotărâre de Guvern în acest sens.

”Au rămas să discute și să analizeze ceea ce am propus”, a spus Moraru.

El a arătat că minerii au spus că creșterea oferită nu este suficientă față de promisiunea făcută de ministru la semnarea protocolului și că le-a explicat că atât poate oferi în actualul cadru legislativ.

”Cadrul legal prin care se poate face majorarea prevăzută se poate modifica doar prin Hotărâre de Guvern”, a explicat  Moraru.

Şeful Companiei Naționale a Uraniului nu a putut preciza numărul de mineri care se află blocați în subteran, menționând că au venit mineri atât din primul schimb cât și din schimbul al doilea.

 

 


Intră acum și în grupul de