Proiectul „Copilărie fără delincvenţă” de la Şcoala Generală nr. 3 Suceava a ajuns la final


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava au implementat în acest an școlar proiectul „Copilărie fără delincvenţă”, la nivelul Şcolii Generale nr. 3 Suceava.

Copilărie fără delincvenţă (1)

Cu această ocazie, elevii claselor a VI-a şi a VII-a şi părinţii acestora s-au întâlnit cu polițiștii suceveni pentru a discuta despre pericolul consumului de droguri la vârste fragede, al consumului de etnobotanice, alegerea prietenilor, presiunea anturajului sau despre reducerea riscului de a deveni victime ale diverselor tipuri de infracţiuni. De asemenea, au fost organizate ateliere tematice, wokshop-uri şi acţiuni interactive.

Proiectul  a fost finalizat printr-un concurs interactiv, ce a avut loc vineri, 20 martie, în cadrul căruia au participat șase echipe de elevi.

Potrivit IPJ Suceava, concursul a constat în realizarea unui puzzle cu tematică preventivă, peisele jocului fiind corespondente unor întrebări din sfera prevenirii criminalităţii adresate de poliţişti.

Copilărie fără delincvenţă (2)

Echipa desemnată câştigătoare a fost cea a clasei a VI-a, coordonată de doamna profesor Claudia Marchitan, competenţele şi cunoştinţele dobândite de elevi în domeniul prevenirii criminalităţii şi a victimizării, pe parcursul derulării proiectului, fiind recompensate cu premii achiziţionate în cadrul proiectului.

Copiii au primit rucsacuri, articole de papetărie şi elemente de birotică, memory – stick-uri, şepci, mape, insigne – toate inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române şi cu logo-ul proiectului.

Întrucât la data de 25 martie este marcată Ziua Poliţiei Române, elevii au transmis mesaje de felicitare pentru poliţiştii suceveni.

„Dragi poliţişti, cu ocazia zilei de 25 Martie, vă urez un simplu La mulţi ani! Vă mulţumim pentru tot efortul depus pentru apărarea ţării noastre! Mulţumim!”Andreea, 12 ani; “La mulţi ani! De ziua voastră vă urez sănătate, bucurie şi un spirit de detectiv mai bun! Apăraţi în continuare şi sprijiniţi pe toată lumea!”-Rareş, 13 ani; “Eu ştiu că ne apăraţi ţara încă de când eram mic. Vă mulţumim că ne apăraţi de infracţiuni şi…la mulţi ani!”- Daniel, 13 ani, sunt doar câteva dintre urările școlarilor pentru polițiștii suceveni.

Copilărie fără delincvenţă (3)

Copilărie fără delincvenţă (4)

 


Intră acum și în grupul de