Containere subterane pentru gunoiul menajer și câte două pubele pentru fiecare casă, în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deliberativul local a aprobat joi, în ședința lunară de Consiliu Local, proiectul de salubrizare din municipiul Suceava pe următorii 12 ani.

Conform proiectului, noul operator care va fi desemnat în urma licitației va trebui să amenajeze 145 de platforme subterane pentru gunoiul menajer, cu câte patru containere, în următorii doi ani.

De asemenea, câștigătorul licitației va trebui să pună la dispoziția tuturor proprietarilor de case din municipiu, în mod gratuit, câte două pubele de 120 de litri, una pentru deșeurile menajere și alta pentru deșeurile reciclabile, care vor fi înlocuite după șase ani. În prezent, în municipiul Suceava, sunt un număr de 5.215 case.

Ridicarea gunoiului se va realiza zilnic, între orele 6.00 și 16.00.

containere subterane gunoi

O altă prevedere din proiectul de salubrizare pe următorii 12 ani reprezintă obligativitatea operatorului de a construi în fiecare an câte un spațiu de joacă de 500 de metri pătrați.

Consilierii locali suceveni au în vedere și deschiderea unei linii telefonice pentru deșeurile voluminoase, dar și promovarea printre cetățeni a unor programe de colectare selectivă a gunoiului.

Actualul contrat de salubrizare din municipiul Suceava va expira la data de 18 aprilie, fiind încheiat în 2007 cu firma Rosal.


Intră acum și în grupul de