33 de elevi ucraineni au petrecut o saptamana in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

33 de copii din regiunea ucraineană Lugansk s-au aflat timp de o săptămână în judeţul Suceava, unde au vizitat mai multe obiective turistice.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, acţiunea a fost organizată cu sprijinul MAE român şi Ambasadei României în Ucraina.

Copiii, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, au fost cazaţi la Aşezământul Sf. Ierarh Leontie din Rădăuţi.

cetatea de scaun lucrari reabilitare (5)

Însoţiti de două cadre didactice, ei au vizitat, pe perioada şederii în judeţul Suceava, mănăstirile Voroneţ, Suceviţa şi Putna, au fost la Cacica, la atelierul de ceramică de la Marginea, au vizitat Herghelia Rădăuţi, sau Muzeul Apelor din Fălticeni şi Observatorul Astronomic din Suceava.

Totodată, elevii ucraineni au trecut pragul Muzeului Satului Bucovinean, Cetăţii de Scaun a Sucevei, Hanului Domnesc din Suceava sau Muzeului de Ştiinţe ale Naturii.

„Acest gest este de natură să demonstreze încă o dată solidaritatea românilor cu populaţia Ucrainei afectată de conflictul din sud-estul ţării vecine şi face proba seriozităţii angajamentului ţării noastre de a contribui la atenuarea efectelor acestei crize, inclusiv în plan umanitar”, a transmis duminică, printr-un comunicat, Ministerul de Externe.

Sursa citată a precizat că „România va analiza cu deschidere eventuale solicitări similare, mai multe Consilii Judeţene din ţară exprimându-şi disponibilitatea de a primi în tabere şcolare elevi din zonele afectate de conflict din Ucraina şi de a le oferi condiţiile adecvate pentru petrecerea vacanţelor într-un mediu deschis şi prietenos”.


Intră acum și în grupul de