Proiectul educaţional „Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”, la Colegiul de Artă Suceava


Intră acum și în grupul de

scoala altfel (6)

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Fundația Collegium XXI au organizat și desfășurat luni, 6 aprilie, proiectul educațional național „Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Potrivit Poliției Județene, agentul șef adjunct Pădurariu Cristi, lucrător specialist din cadrul I.P.J. Suceava – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Național a susținut o prezentare despre măsurile educative în vederea creșterii gradului de sensibilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la datoria morală și responsabilitatea civică a fiecărui membru al societății de a se implica personal în protejarea patrimoniului. La finalul prezentării cadrele didactice și elevii participanți au primit individual diplome de participare și materiale promoționale puse la dispoziție de Fundația Collegium XXI.

scoala altfel (2)

„Proiectul a urmărit să ofere, în special tinerilor, informații privind tezaurul cultural național și să accentueze consolidarea conștiinței morale și importanța fiecărui individ în procesul de apărare a integrității valorilor culturale naționale. Cu această ocazie, lucrătorul de poliție, a mai prezentat activitățile reactive de salvgardare și de cercetare a cauzelor și a faptelor penale care constituie infracțiuni ce aduc atingere patrimoniului cultural național, și un alt aspect important pentru Poliția Română, respectiv recuperarea bunurilor de patrimoniu, atât a celor clasate, cât și a celor susceptibile de clasare, identificarea suspecților și tragerea la răspundere a infractorilor”, au informat reprezentanții IPJ Suceava.

Sursa citată a mai arătat că după expunerea prezentată de către lucrătorul de poliție, toți elevii participanți din clasele IX – XII care studiază restaurarea bunurilor culturale mobile, s-au deplasat la Muzeul de Științe ale Naturii Suceava pentru a vizita expoziția de bază, ghidajul fiind asigurat de către șeful secției, doamna Anea Angela – specialist conservator.


Intră acum și în grupul de