Rezultate excepționale obținute de elevii suceveni la Olimpiada națională de limbi moderne


Intră acum și în grupul de

olimpiada

În perioada 6-10 aprilie 2015 au avut loc olimpiadele naționale de limbi moderne, orașele gazdă fiind Brașov, la olimpiada de limba engleză, și Baia Mare, la olimpiada de limbi romanice – franceză, spaniolă, italiană, portugheză.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, la limba engleză, elevul Răzniceanu Vlad, din clasa a X-a, de la Colegiul Național Ștefan cel Mare Suceava a obținut premiul al II-lea, fiind pregătit de prof. Ardeleanu Gabriela și prof. Garbașevschi Vasile.

La olimpiada de limba spaniolă s-au obținut premiul I prin Cornaschi Miruna Andreea, din clasa a X-a, și premiul al II-lea prin Hopulele Sabina Roberta, din clasa a IX-a, eleve la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, coordonate de prof. Perju Anda.

În ceea ce privește olimpiada la limba franceză, reprezentanții lotului județean s-au întors cu șapte mențiuni speciale prin Luca Denisa Ștefania, din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Salcea, Doboș Alina Ștefania, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Simion Florea Marian” Ilișești, Nicolai Ionuț David, din clasa a IX-a, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Florea Alexandra, din clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, Sofron Cătălina Andreea, din clasa a X-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Culeșcă Irena Laura, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și Simota Maria, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

IȘJ Suceava a mai arătat că din Comisiile Naționale de Evaluare ale olimpiadelor au făcut parte și profesorii suceveni Tudor Profira Cristina de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, la limba engleză, Perju Anda de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, la limba spaniolă, și Tiron Constantin, inspector școlar pentru limbi moderne al I.Ș.J. Suceava, la limba franceză.


Intră acum și în grupul de