De la nici unul, la trei deodată! În această toamnă, la Suceava, se vor număra sălile de cinematograf


Intră acum și în grupul de

Cinema City 02

După mulți ani de așteptare, în care răbdarea sucevenilor a fost pusă la încercare, se pare că dorința a mii de oameni a fost ascultată, și nu de unul de sau doi investitori, ci de trei. Dacă toate lucrurile vor merge așa cum au fost promise, până la finele acestui an, în municipiul Suceava, ar trebui să fie date în folosință 14 săli de cinematograf, la cele mai înalte standarde de calitate.

Municipalitatea suceveană care a dat asigurări că la Centrul Cultural Bucovina (fostul Cinema Modern) va funcționa un cinematograf 3D cu rezoluție 4K se „va bate” pe cinefili cu investitorii privați, care anunță că vor inaugura cinematografe de tip multiplex, în cele două mari centre comerciale din lunca Sucevei, respectiv Iulius Mall Suceava și Shopping City Suceava. Primăria Suceava nu a anunţat care este operatorul cinematografic cu care intenţionează să coopereze în vederea difuzării de filme în noul cinematograf.

În cursul zilei de vineri, 22 mai 2015, conducerea Iulius Mall Suceava a trimis un comunicat de presă prin care informează sucevenii că din această toamnă cel mai mare operator de cinematografe din România, Cinema City, va deschide, la Iulius Mall Suceava, opt săli complet digitalizate, cu peste 1.300 de locuri, ce vor ocupa o suprafaţă de aproximativ 2.500 mp.

Totodată, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că Shopping City Suceava a solicitat eliberarea unui certificat de urbanism pentru amenajarea unui cinematograf multiplex pe 1.200 de metri pătraţi, cu cinci săli, pe care vrea să-l inaugureze în această toamnă. Potrivit directorului SCS Suceava, Mircea Petrariu, Grupul Cinegrand va inaugura, în luna octombrie, cinci săli de cinematograf, cu dotări de ultimă generaţie.

Dacă în prezent cinefilii sunt forțați de împrejurări să se deplaseze în orașele învecinate pentru a viziona un film într-o sală de cinematograf, se pare că în această toamnă problema va fi rezolvată, iar sucevenii vor avea de unde alege. Însă, în aceste condiții, rămâne de văzut dacă toate cele trei cinematografe vor reuși să ajungă la public și să supraviețuiască.


Intră acum și în grupul de