Concursul Internațional Studențesc de Calculatoare „HARD & SOFT” și-a desemnat câștigătorii


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a avut loc, în perioada 18 – 22 mai 2015, cea de-a XXII-a ediție a Concursului Internațional Studențesc de Calculatoare „HARD & SOFT”, competiție la care a luat parte 15 echipaje, 10 din România și 5 din străinătate.

hard & soft

„HARD & SOFT” s-a adresat studenților din domeniile Calculatoare, Electronică şi Automatică, fiind organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) din cadrul USV. Concursul și-a propus să testeze competențele tehnice, hardware și software, şi de relaționare ale viitorilor ingineri. Pe parcursul celor cinci zile, echipe formate din câte patru studenți au încercat să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, as. dr. Gina Puică, primul loc al Concursului Internațional Studențesc de Calculatoare „HARD & SOFT” a fost ocupat de echipajul 2 al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, format din studenții Mihai Marian CENUȘĂ, Stelian SENOCICO, Ciprian SOFRONIA și Gheorghe PRELIPCEAN, coordonat de Alin Dan POTORAC.

Locurile doi și trei la concursul studențesc de calculatoare le-a revenit studenților de la Universitatea Politehnica București. Astfel, pe locul doi s-au clasat Marius Lucian ANDREI, Ioana Alexandra ANTOCHE, Lucia Madalina COJOCARU și Adrian NITU, sub coordonarea universitarilor Nicolae TAPUS, Andrei VOINESCU și Andrei MUȘAT.

De asemenea, cu locul trei au fost premiați studenții Maria CÎRCIUMARU, Cristian Ionuț DOBRE, Alexandru PREDESCU și Mihai CRĂCIUNESCU, coordonați de Nicolae TAPUS și Ștefan MOCANU.

În cadrul festivității de premiere au mai fost acordate două premii speciale, unul pentru inventivitate, echipei din Ilmenau (Germania), și unul pentru excelență în identificarea comorilor, echipei 2 a Universității Politehnica Timișoara.

Juriul concursului a fost prezidat de Timothy Hall de la Universitatea din Limerick, Irlanda, şi a fost format din Ciaran MacNamee şi Kevin Johnson de la Universitatea din Limerick, Irlanda, Nicolae Foica şi Alexandru Nasalean de la ServiceXpert GmbH din Munchen, Germania, și Jean-Michel Duthilleul, de la Université Lille 1, Franţa.

Tema propusă pentru ediţia 2015 a concursului s-a intitulat Vânatoarea de comori, iar participanţii au avut ca sarcină realizarea unui sistem portabil care să îndeplinească trei sarcini distincte: 1) orientare spațială: urmărirea unui traseu parcurs de către un subiect uman în campus, cu ajutorul tehnologiei RFID și monitorizat pe Twitter; 2) colectarea și înregistrarea de date biometrice de la subiect și mediul înconjurător: puls, respirație, temperatură corporală și a mediului înconjurător, distanța parcursă, umiditate etc.; 3) vânătoarea de „comori electronice”: sistemul trebuie să identifice și să măsoare „o comoară electronică” la fiecare punct intermediar de pe traseu.

 


Intră acum și în grupul de