Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și-a premiat cei mai merituoși elevi din anul școlar ce tocmai s-a încheiat. Bianca Coștiug a avut un moment surpriză la festivitate


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava a organizat vineri, în ultima zi din anul școlar 2014-2015, festivitatea de premiere a celor mai merituoși elevi care s-au remarcat prin rezultatele foarte bune la învățătură.

Au fost recompensați cu diplome, coronițe, cărți, dar și premii în bani atât elevii care s-au evidențiat la nivel de clasă, dar și cei care au dus numele unității de învățământ la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale.

festivitate de premiere Colegiul National Petru Rares (11)

„Ne vom strădui astăzi (n.r. – vineri) să-i răsplătim cu mult mai puțin decât merită pe cei mai merituoși elevi ai colegiului nostru. Veți auzi numele lor, îi veți vedea, veți face cunoștință cu performanțele acestui colegiu, cu nenumăratele activități extrașcolare, participări la competiții naționale și internaționale”, a spus directorul Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava, prof Daniela Dungeanu, în debutul festivității.

Pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele naționale de matematică și informatică, directorul economic al societății Ursa Mare, Maria Ilisei, a premiat zece liceeni. Este vorba despre Tanislav Cosmin, Holban Bianca, Sandu Camelia, Lazăr Vlad, Dumbravă Timotei, Bădeliță Andrei, Doboș Paul, Mandiuc Teodor, Manciu Alexandra și Șlincu Șerban.

festivitate de premiere Colegiul National Petru Rares (4)

De asemenea, profesorul de limba și literatura română Gheorghe Cîrstian i-a premiat pe membrii Clubului de Poezie „Alecart” din cadrul colegiului: Ștefan Frunză, Bianca Coștiug, Paula Maftei, Mihaela Diaconescu, Emanuela Pînzariu, Raluca Rîmbu, Bianca Dumencu, Alexandra Cîrlan, Luciana Cărare, Cozmina Oniciuc, Daniela Petrovici, Iuliana Verdeș, Leonard Ostafi, Diana Verdeanu, Magdalena Bincu, Lavinia Nechifor, Estera Stanciuc, Adela Cășuneanu, Alexandra Ana, Aura Monor, Carla Bețianu, Andreea Ițu, Iasmina Răceanu, Ioana Mureș și Gheorghe Grădinaru.

festivitate de premiere Colegiul National Petru Rares (19)

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul festivității a fost premierea, deja tradițională, a elevilor care au făcut cinste colegiului la etapele naţionale şi internaţionale ale concursurilor și olimpiadelor.

Astfel, cu multe emoții au pășit pe scenă, în fața colegilor lor, următorii elevi care s-au calificat la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, mulți dintre ei fiind distinși cu premii: Lehaci Brenda (latină), Adela Cășuneanu (limba română), Lungu Loredana (germană), Dumbravă Timotei (matematică), Diaconescu Mihaela (spaniolă – mențiune specială), Coștiug Bianca (engleză), Ștefan Cristian Vasile (biologie), Bianca Holban (matematică), Iustina Răceanu (lectura ca abilitate de viață), Vlad Lazăr (informatică), Sandu Camelia (matematică), Viziteu Loredana  (tenis de masă), Tansislav Gabriel (informatică), Andra Tofan (germană), Elisa Sălăgean (engleză), Bădăiancă Mădălina (biologie), Dragoș Sălăgean (informatică), Mircea Vacariuc (premiu special și medalie de argint la Olimpiada de astronomie), Andronic Nicolae (premiu special și calificare în lotul internațional lărgit al României la Olimpiada de biologie), Ioana Nesteriuc (premiu special la Olimpiada de limba română), Alexandra Florea (premiu special la Olimpiada de franceză), Florin Mandiuc și Paul Doboș (medalie de argint la Olimpiada de informatică).

 

De asemenea, au mai fost premiați laureații concursului „Tinere Condeie”, și anume Estera Stanciuc, Emanuela Pînzariu, Bianca Coștiug și Diana Verdeanu, dar și cei care au obținut mențiuni din partea Ministerului Educației.

Este vorba despre Anca Maria Broască (olimpiada de lingvistică), Ioana Cîrlan (germană), Ștefan Mireuță (locul III la olimpiada națională de șah), Miruna Palaghianu (pemiul III la Cangurul lingvist la engleză), Monica Balac (premiul III la olimpiada națională de polonă și laureată în cadrul fazei internaționale), Daniela Petrovici (locul I la Olimpiada lectura ca abilitate de viață), Hânțescu Alexandru, Andronic Tudor și Tabără Emanuel (locul I și calificare la etapa internațională la concursul de astronomie aplicată).

Au mai fost premiați Manciu Alexandra și Șlincu Șerban pentru obținerea medaliei de argint la Olimpiada Internaţională a Proiectelor de Mediu.

festivitate de premiere Colegiul National Petru Rares (22)

Festivitatea de premiere a elitei de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava s-a închieiat cu un moment deosebit de dans al elevei Bianca Coștiug care a cucerit o țară întreagă la emisiunea „Românii au talent”. Diriginta ei, prof. Laura Salciuc, a ținut să declare:

„Bianca merită toată aprecierea noastră, nu este vorba numai despre talent, ci și de foarte multă muncă, foarte multă forță, de rezistență la presiune, la repetiții, la o explozie de interviuri, ceea ce o face pe Bianca să fie un adevărat erou. Eu sunt foarte mândră că o am în echipa clasei mele, e un copil cu totul și cu totul deosebit, cu multiple talente și o felicit din toată inima. Românii au talent și la Petru Rareș”, a spus diriginta Biancăi Coștiug.

 

 


Intră acum și în grupul de