Un profesor de la Universitatea Suceava va participa la evenimentul „Inovaţie-Francofonie” de la Varşovia


Intră acum și în grupul de

Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a anunţat că la invitația Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, cadru didactic al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, va participa, în luna decembrie a.c., în Varșovia – Polonia, la evenimentul intitulat „Inovație-Francofonie”, organizat de Grupul Ambasadorilor și a Directorilor instituțiilor francofone din Polonia.

Sanda-Maria Ardeleanu

„Scopul acestei deplasări este de a evidenția activitatea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava în domeniul inovării și de a stabili noi contacte în rețeaua AUF în vederea realizării unor noi parteneriate între USV și alte universități sau instituții francofone”, a arătat deputatul liberal pe blogul său.

Potrivit lui Ardeleanu, costurile deplasării în Polonia vor fi suportate de AUF.

„Trebuie de menționat că această oportunitate în sfera deschiderii internaționale a USV a apărut ca urmare a vizitei directorului Biroului pentru Europa Centrală și Orientală a AUF, domnul Fabien Flori, la Suceava, în luna mai a acestui an”, a declarat președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, care a coordonat atât această vizită de lucru, cât și comunicarea strânsă ulterioară.

Cadru didactic în cadrul Departamentului de Calculatoare, Automatica si Electronica al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, conf. univ. dr.  Aurelian Rotaru este membru în cadrul unui proiect de cooperare științifică inter-universitară derulat de AUF și coordonatorul Laboratorului de Materiale Avansate Multifunctionale (NANOMAT).

aurelian rotaru

Proiectul „Molecule de comutare pentru nanoelectronică și spintronică” (SWITCH-ELEC) derulat de o echipă de cercetare a USV, condusă de conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, în colaborare cu un grup de cercetători, condus de Azzedine Bousseksou (Toulouse), este unul dintre cele 8 proiecte selectate în cadrul ediției 2012 a „l’Appel Blanc International ANR-ANCS/UEFISCDI”.


Intră acum și în grupul de