Evaluarea Naţională Suceava 2015: Au fost publicate notele finale, după contestații


Intră acum și în grupul de

rezultate examen

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2015 au fost publicate în cursul zilei de marți, 30 iunie, în toate centrele de examinare, dar și pe portalul Ministerului Educației, edu.ro.

Absolvenţii de gimnaziu din judeţul Suceava pot afla notele pe care le-au obţinut la examen accesând următorul link:

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteJ.aspx?jud=36

Amintim că după afişarea rezultatelor parţiale la Evaluarea Naţională la clasa a VIII a, în judeţul Suceava, s-au înregistrat  675 de contestaţii

Dintre acestea, cele mai multe contestaţii, 455, au fost depuse la limba română, iar la matematică 220.

Totodată, după afişarea rezultatelor parţiale, procentul elevilor suceveni care au obţinut medii peste cinci în judeţul Suceava era de 79,9 la sută, 25 dintre elevi obţinând medii de 10. Potrivit IȘJ Suceava, un număr de 1412 elevi suceveni au obţinut medii între 1 şi 4,99, iar 5614 au obţinut medii între 5 şi 10, înainte de contestații.

Admiterea în liceu se va face prin repartizare computerizată.

Media de admitere în liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută).

Repartizarea computerizată în liceu va avea loc în trei etape.

În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. În această primă etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015.
A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În această etapă se pot înscrie candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi cei care au rămas nerepartizaţi.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie. În această ultimă etapă de admitere  se înscriu elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

 

 


Intră acum și în grupul de