Elevă a Colegiului Național „Ştefan cel Mare” Suceava, premiată cu medalia de argint la Olimpiada internațională de lingvistică


Intră acum și în grupul de

O absolventă a Colegiului Național „Ştefan cel Mare” Suceava a obținut o performanță deosebită la Olimpiada internațională de lingvistică, fiind distinsă cu medalia de argint.

Teodora Solovan
Teodora Solovan

Potrivit purtătorului de cuvânt al IȘJ Suceava, insp. Mariana Drumea, este vorba despre Teodora Solovan. Aceasta a participat la etapa internațională a Olimpiadei de lingvistică în perioada 20-24 iulie, în Bulgaria.

Absolventa Colegiului Național „Ştefan cel Mare” Suceava a fost pregătită la Limba şi literatura română de prof. Carmen Bocăneț, iar la matematică de prof. Constantin Scutaru.

Tânăra a susținut și promovat examenul de bacalaureat în acest an cu note foarte bune, ea a obținut nota 9.6 la proba la limba română, iar la matematică și informatică a fost evaluată cu 10. Media ei finală la examenul de bacalaureat este 9.86.

Mariana Drumea a mai arătat că din lotul României a mai fost premiat cu medalie de argint Mircea Dan Mirea, de la Colegiul Național „Frații Buzeşti” din Craiova.  Mircea Dan Mirea s-a întors săptămâna trecută cu medalie de aur de la Olimpiada internațională de biologie din Danemarca.

 


Intră acum și în grupul de