Centrul de transfuzie sanguină din Suceava, renovat prin programul „O şansă pentru viaţă”


Intră acum și în grupul de

Centrul de transfuzie sanguină din Suceava se numără printre cele opt din ţară, care au fost renovate în cadrul programul „O şansă pentru viaţă”, derulat de Fundaţia Vodafone România, în parteneriat cu Asociaţia React.

Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania
Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania

Printr-un comunicat de presă Fundatia Vodafone Romania informează că a investit 348.530 Euro in renovarea si crearea unui mediu propice actului medical in opt importante centre de transfuzie sanguina din Romania, care deservesc o treime din totalul donatorilor din tara.

Fundatia Vodafone Romania precizează că prin intermediul proiectului “O sansa pentru viata”, o suprafata totala de 15.145 metri patrati, in centrele de transfuzii sanguine din Bucuresti, Buzau, Cluj, Giurgiu, Iasi, Slatina, Suceava si Targu Jiu. Anual, mai mult de 127.000 de donatori vor beneficia de noile conditii din cele opt centre renovate.

„De la startul programului <<O sansa pentru viata>>, am organizat sute de sesiuni de donare de sange adresate publicului larg, in sediile companiilor si institutiilor. Am observat astfel, pe parcurs, o nevoie reala de a crea un mediu propice actului medical in centrele de transfuzii care primesc cei mai multi donatori, in fiecare an, si am decis sa oferim, atat donatorilor, cat si cadrelor medicale, conditii pe masura importantei actiunilor lor si sa le stam alaturi in efortul de a salva vieti omenesti”, a declarat Angela Galeta, directorul Fundaţiei Vodafone Romania.

In cadrul proiectului de renovare, pe langa reabilitarea spatiilor, au fost achizitionate si 30 de scaune de recoltare, un aparat de aer conditionat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, doua hemomixere, sase frigidere si congelatoare pentru stocarea sangelui. De asemenea, patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou.

“Sangele este lichidul vital utilizat zilnic in procesul medical, care nu poate fi sintetizat in laborator si care nu poate fi stocat mai mult de 32 de zile. In sapte ani am convins mii de oameni sa doneze in centrele de transfuzii pentru a asigura nevoia de sange din spitalele romanesti. Suntem mandri ca am reusit sa renovam opt centre de transfuzii intr-un an si sa oferim astfel donatorilor din sapte judete si din Bucuresti spatii propice derularii actului medical”, a declarat Anca Stefan, preşedintele Asociatiei React.

In cei sapte ani de la startul programului “O sansa pentru viata”, Fundatia Vodafone Romania a contribuit la salvarea a peste 200.000 de vieti omenesti.


Intră acum și în grupul de