Şapte suceveni cu probleme ortopedice rare, operaţi de medici suceveni la SJU împreună cu un specialist de la Clinica Acibadem din Turcia


Intră acum și în grupul de

Şapte pacienţi din judeţul Suceava, între care doi copii cu vârste de 5 şi 13 ani, cu patologii ortopedice rare, au suferit, luni, intervenţii chirugicale efectuate de o echipă de medici ortopezi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava împreună cu profesorul universitar doctor Aydin Yuceturk de la Clinica Acibadem din Turcia.

Şeful Secţiei de Chirurgie Infantilă din cadrul SJU Suceava, medicul Florin Filip, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că două dintre intervenţiile chirurgicale au fost efectuate la copii în vârstă de 5 şi 13 ani, în unul dintre cazuri fiind vorba de o fractură de şold, veche de 18 luni şi neglijată, iar în celălalt caz de o malformaţie congenitală, necesitând o procedură de alungire a  membrelor inferioare.

spital acibadem (13)

El a spus că ambii pacienţi au o evoluţie foarte bună, au fost monitorizaţi intraoperator, anestezia realizându-se la cel mai înalt nivel, în prezent, fiind supravegheaţi post-operator.

La rândul său, şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul SJU Suceava, medicul Răzvan Bandac a apreciat că operaţiile efectuate, luni, pe parcursul a zece ore, reprezintă un adevărat marathon al intervenţiilor chirurgicale.

El a spus că intervenţiile chirurgicale au fost efectuate la cele mai înalte standarde atât din punct de vedere a materialelor utilizate, cât şi a tehnicii intervenţionale.

Medicul sucevean a mulţumit profesorului Aydin Yuceturk pentru prezenţa şi dăruirea de care a dat dovadă pe parcursul acestor intervenţii, dar şi întregii echipe care a participat la aceste intervenţii, chirurgi ortopezi şi medici anestezişti, precum şi echipei WorldMed International care  a reuşit să managerieze aceste cazuri, în colaborare permanentă  cu profesorul Aydin Yuceturk.

“Toate intervenţiile chirurgicale au fost realizate la ultimele standarde de calitate, atât din punct de vedere al tehnicii intervenţionale, cât şi a materialelor care s-au folosit”, a spus medicul Răzvan Bandac care a mulţumit şi echipei manageriale a SJU Suceava care a reuşit să organizeze acest maraton de intervenţii chirurgicale arătând că “nu este simplu să administrezi şi să asiguri pentru şapte intervenţii diferite materiale, echipamente, să formezi personalul respectiv, care să ştie să acţioneze şi să realizeze maximum de performanţă”.

spital acibadem (18)

Referindu-se la cazurile ortopedice în rândul celor cinci pacienţi adulţi, medicul sucevean a spus două dintre ele au fost preselectate, în cursul lunii martie 2015, cu ocazia vizitei profesorului Aydin Yuceturk la SJU Suceava, fiind vorba de două formaţiuni tumorale, una localizată la nivelul piciorului în cazul unui tânăr în vârstă de 17 ani, iar alta localizată la nivelul cotului în cazul unui pacient adult, cu prinderea nervului cubital şi cu modificări neurologice.

“Celelalte trei cazuri au fost selectate pe parcurs, în ultimele trei luni. Având în vedere că vrem să creăm, în continuare, împreună, un centru de chirurgie în perfecţionarea mâinii, adică să luăm anumite tehnici chirurgicale pe care să le  implementăm aici. Este vorba de nişte malformaţii morfo-funcţionale ale mâinilor, dobândite”, a explicat şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul SJU Suceava.

Profesorul universitar doctor Aydin Yuceturk de la Clinica AciBadem din Turcia, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că cele şapte intervenţii realizate la spitalul sucevean au reprezentat  şi o ocazie foarte bună de a se împărtăşi reciproc experienţa.spital acibadem (8)

El a apreciat calitatea pregătirii medicilor suceveni, dotările spitalului, condiţiile de spitalizare oferite pacienţilor arătând că s-a simţit “ca acasă” în timpul intervenţiilor în sălile de operaţii de la spitalul sucevean.

“Sunt bucuros că toţi pacienţii au o evoluţie post operatorie foarte bună”, a mai spus profesorul Aydin Yuceturk.

Managerul SJU Suceava, Vasile Râmbu, şi-a exprimat bucuria că “lucrurile au decurs frumos, normal, cu toate emoţiile unui început practic de colaborare”.

 

Vasile Rambu

“Desigur că poate lucrurile ar fi putut decurge şi mai bine, le reglăm pe parcurs, suntem foarte atenţi la diversele comentarii şi interpretări. E o chestiune de pionerat, pot să spun”, a spus Râmbu precizând că în condiţiile unei legislaţii “încă interpretabile şi de completat” se acordă o foarte mare atenţie în derularea acestui parteneriat de cooperare şi colaborare.

Reprezentantul WorldMed International, Daniela Macovei, a declarat că la opt luni de la începutul Programului de cooperare internaţională pentru bune practici medicale poate spune că “un vis şi o consecinţă a unei experienţe profesionale şi de viaţă a devenit realitate”, iar medicina de performanţă înseamnă atât o legătură între medici din diferite ţări, dar şi o atenţie minuţioasă către pacient .

Ea a apreciat generozitatea profesorului Aydin Yuceturk care a participat la cele şapte intervenţii chirurgicale de la SJU Suceava, deşi în cadrul protocolului de colaborare fusese convenită doar o singură intervenţie.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că, în România, astfel de parteneriate de colaborare în domeniul medical nu sunt foarte numeroase arătând că SJU Suceava dispune de resurse umane şi materiale comparabile cu clinici aflate la cele mai înalte standarde din Turcia.Catalin Nechifor

El a mai spus că intervenţiile realizate la Suceava demonstrează că astfel de cazuri medicale complexe pot fi rezolvate într-un proiect de colaborare.

Medicii ortopezi suceveni împreună cu profesorul Aydin Yuceturk au acordat, marţi, consultaţii de specialitate altor 15 pacienţi suceveni cu afecţiuni rare.


Intră acum și în grupul de