Suceava: Mai mulţi beneficiari de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană


Intră acum și în grupul de

Câteva mii de suceveni vor primi și în acest an ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Numărul beneficiarilor este mai mare față de anul trecut, ca urmare a creșterii plafonului pe membru de familie.

Astfel, în urma unui act normativ emis în această lună, vor putea primi ajutoare alimentare cei care au un venit net pe membru de familie de până la 450 de lei, spre deosebire de ceilalți ani când beneficiau cei cu venituri de până în 400 de lei.

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, în acest an municipalitatea va avea responsabilitate totală în distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană.

Ajutoare-UE

Lungu a arătat că pe listele inițiale se află 7.297 de persoane, spre deosebire de 6.100 de persoane câte au fost anul trecut.

Primarul a mai spus că vor primi ajutoare de la Uniunea Europeană cei care primesc ajutorul social sau alocații de susținere a familiei, dar și șomerii, pensionarii și persoanele cu handicap.

De asemenea, mai există o categorie de persoane care va primi ajutorul alimentar. După cum a menționat Ion Lungu, persoanele care nu au venituri deloc sau sub 450 de lei, cum sunt cei care nu mai lucrează, dar nu s-au pensionat, pot primi ajutoare printr-o dispoziție a primarului.

„E o situație mai delicată. Vom analiza de la caz la caz, pe bază de anchetă socială, pe bază de acte doveditoare și vom face această listă prin dispoziție a primarului”, a precizat Ion Lungu.

El a mai adăugat faptul că municipalitatea vrea să închirieze spații de depozitare a alimentelor în cartierul Burdujeni, iar ordinea în momentul distribuirii să fie asigurată de Poliția Locală.


Intră acum și în grupul de