Primăria Suceava alocă noi fonduri pentru biserici. Banii vor merge la Catedrala „Nașterea Domnului”, Parohia „Sfântul Simion” și Biserica Penticostală „Filadelfia”


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană sprijină financiar lucrările de la trei unități de cult din Suceava, ca urmare a aprobării în Consiliul Local Suceava, în ședința de joi, 27 august, a trei proiecte de hotărâre.

Consilierii locali suceveni au decis să acorde un sprijin financiar în valoare de 1.126.000 lei Catedralei „Nașterea Domnului”, Parohiei „Sfântul Simion”, dar și Bisericii Penticostale „Filadelfia”.

catedrala (22)

Potrivit proiectelor de hotărâre inițiate de Ion Lungu, primarul Sucevei, cea mai mare sumă de bani, 1.000.000 lei, este alocată Catedralei de pe Mărășești, pentru continuarea lucrărilor astfel încât în această toamnă să aibă loc prima sfințire a lăcașului de cult.

Un alt proiect de hotărâre aprobat prevede alocarea sumei de 26.000 lei Parohiei „Sfântul Simion” pentru construirea unei case mortuare, ca urmare a unei cereri venite din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Totodată, și pentru executarea de lucrări de reparații la Biserica Penticostală Filadelfia Suceava municipalitatea a aprobat un sprijin financiar de 100.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de