IȘJ Suceava a numit în funcție 21 de directori noi în școlile din județ


Intră acum și în grupul de

În școlile din județul Suceava au fost înlocuiţi 18 directori și trei directori adjuncți, până la data de 3 septembrie 2015, potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Conform sursei citate, criteriile care au stat la baza schimbărilor au fost pensionarea la limită de vârstă și cereri de eliberare din funcție.

„Nu există cazuri de sancțiuni disciplinare. Conducerea ISJ Suceava precizează faptul că deciziile luate au vizat numirea în funcțiile de conducere a unor oameni competenți profesional, recunoscuți și respectați în comunitate, astfel încât să existe un echilibru și o continuitate a managementului școlii”, a informat inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr.

Gheorghe Lazar

El a menționat că procentul posturilor de directori și directori adjuncți noi numiți este de sub 8% din totalul de 276 de posturi la nivelul județului, ceea ce reflectă faptul că există o continuitate și o stabilitate la conducerea școlilor sucevene.

„Pentru toate posturile de conducere au fost emise decizii de numire prin detașare în interesul învățământului, valabile până la sfârșitul anului școlar în curs sau până la organizarea unui nou concurs, stabilit de către MECȘ”, a completat Lazăr.

Totodată, el a arătat că la nivelul ISJ Suceava, în anul școlar 2015/2016, din totalul de 25 norme, ocupate de 28 de inspectori școlari, au fost făcute 5 numiri noi, după cum urmează: prof. Mihoc Lucia – Inspector pentru resurse umane, prof. Vintilă Isabel Georgiana – Inspector pentru limba și literatura română, prof. Sehlanec Luminița Angela – Inspector pentru limba și literatura română, prof. Nistor Bogdan – Inspector pentru geografie, prof. Anuței Ioan Cezar – Inspector pentru discipline socio-umane și pentru învățământ particular și alternative educaționale.

Sursa citată a arătat că au fost numiți pe postul de directori Achihăiei Adrian la Școala Gimnazială Zamostea, Parasca Maria la Școala Gimnazială Nr. 2 Vicovu de Sus, Fedorovici Mihai la Școala Gimnazială Valea Moldovei, Ilaș Adrian la Școala Gimnazială Ulma, Alesca Iuliana la Grădinița cu Program Normal Nr. 12 Tăndărică Suceava, Mihai Onuța la Școala Gimnazială Plopeni, Galeș Zamfira Violeta la Școala Gimnazială Poieni Solca, Lițu Irina Elena la Școala Gimnazială Nr. 1 Moldova Sulița, Semeniuc Liliana la Școala Gimnazială Milișăuți, Davidel Viorica la Școala Gimnazială Nr. 1 Nicolae Labiș Mălini, Dincă Sorin la Liceul Tehnologic Liviu Suhar Iacobeni, Avasiloaie Sergiu la Școala Gimnazială Hânțești, Lămășanu Eniko la Școala Gimnazială Nr. 2 Petru Comărnescu Gura Humorului, Nechifor Cristina Elena la Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni, Barbir Emilia Daniela la Școala Gimnazială Măriței, Boiciuc Zanfirica la Școala Gimnazială Ciocănești, Cuciurean Alina la Colegiul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc și Moroșanu Petronela Otilia la Școala Gimnazială Mănăstirea Humorului.

De asemenea, în funcția de directori adjuncți au fost numiți Cojoleancă Bogdan la Școala pentru copii cu deficiențe Sf. Andrei Gura Humorului, Bărbuță Magdalena la Școala Gimnazială Dimitrie Onciul Straja și Vicol Mihaela Gabriela la Școala Gimnazială Volovăț.

 


Intră acum și în grupul de