Concediaţii de la Termica primesc de la Guvern bani pentru completarea veniturilor


Intră acum și în grupul de

Guvernul României a decis, miercuri, să adopte o hotărâre privind aprobarea sumei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2015 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea TERMICA S.A. Suceava.

Guvernul nu a precizat în comunicatul de presă suma alocată.

termica suceava

Preşedintele  Consiliului  Judeţean  Suceava,  Cătălin  Ioan  Nechifor,  a  ţinut  să mulţumească  Guvernului  României  pentru  adoptarea  măsurilor  de  protecţie  socială  a persoanelor concediate care vor contribui la atenuarea impactului social al aplicării planurilor de disponibilizare şi va asigura un climat socio – economic favorabil reintegrării în muncă a persoanelor disponibilizate. Aplicarea măsurilor privind plata venitului de completare va avea un impact social favorabil,  prin  asigurarea  unei  protecţii  sociale  a  persoanelor  concediate  şi  stimularea participării acestora la programe de formare profesională.

Termica SA Suceava, societate a Consiliului Local Suceava, a intrat în faliment, iar activitatea acesteia a fost preluată de două firme private, Bioenergy SRL pe partea de producţie a agentului termic, care gestionează o nouă centrală termică şi Thermonet SRL care a fost desemnată să asigure transportul şi distribuţia energiei termice.

Thermonet SRL ar urma să preia o parte din personalul disponibilzat de la Termica SA.


Intră acum și în grupul de