Organizația „Salvați Copiii” a dotat secția de neonatologie a Spitalul Municipal de Urgenţă Câmpulung Moldovenesc cu un incubator de transport şi o lampă de fototerapie


Intră acum și în grupul de

Secția de neonatologie a Spitalului Municipal de Urgență Câmpulung Moldovenesc a fost dotată cu un incubator de transport și o lampă de fototerapie, investiția în valoare de 14.000 de euro fiind o donație a Organizației „Salvați Copiii”. Cele două echipamente medicale au fost date în primire unității spitalicești vineri, 9 octombrie, în preambulul evenimentelor organizate de „Salvați Copiii” filiala Suceava odată cu împlinerea a 25 de ani de activitate.

echipamente spital maternitate

La acțiune au participat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, directorul Spitalului Municipal de Urgență din localitate, dr. Eugen Ciosnar, președintele executiv „Salvați Copiii” România, Gabriela Alexandrescu, și președintele filialei Suceava a organizației, Camelia Iordache, dar și managerul Rulexim SA, Viorica Hanțig, sponsor al campaniei, precum și maratonistul Nicolae Tandin Cernica. Acesta din urmă a alergat în dimineața zilei de vineri, de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc, înfruntând ploaia și vântul.

salvati copiii

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Primăria Câmpulung Moldovenesc, președintele filialei Suceava a organizației „Salvați Copiii”, Camelia Iordache, a declarat că datorită oamenilor care au susținut campania de dotare a maternității a fost posibilă acțiunea.

„Iată că am reușit cu sprijinul locuitorilor din Suceava, a mediului de afaceri și a organizației naționale ca donația noastră să fie un pic mai mare decât ceea ce ne-am propus inițial. Noi am început campania cu dorința de a dona un incubator, dar am reușit să donăm și această lampă de fototerapie”, a spus Camelia Iordache.

La rândul său, președintele executiv „Salvați Copiii” România, Gabriela Alexandrescu, a ținut să declare că investiția în valoare de 14.000 de euro a fost realizată în condițiile în care anul trecut, la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, au avut loc 300 de nașteri, iar 10% dintre copii s-au născut prematur.

Totodată, Alexandrescu a arătat că anul trecut rata mortalității infantile, în județul Suceava, a fost de 9,5 la mie, mai ridicată decât media națională, respectiv 8,8 la mie.

„Am decis să ajutăm aici, la Câmpulung, pentru că spitalul asigură servicii pentru aproape 55.000 de locuitori, pentru 27 de localități, o mare parte din populația pe care o servește fiind una care trăiește la limita sărăciei”, a mai spus Gabriela Alexandrescu. Ea a mulțumit celor care au redirecționat 2% din impozitul pe venit și au donat 2 euro prin SMS, făcând astfel posibilă dotarea secției de neonatologie a spitalului din Câmpulung Moldovenesc.

negura

De asemenea, primarul Mihăiță Negură a declarat că acțiunea de dotare a spitalului din localitate cu două echipamente medicale de ultimă generație este una dintre cele mai importante acțiuni umanitare ce s-au desfășurat în Câmpulung Moldovenesc.

În semn de recunoștință, Negură a oferit diplome de excelență președintei filialei Suceava a organizației „Salvați Copiii”, Camelia Iordache, dar și maratonistului Nicolae Tandin Cernica.

Totodată, Mihăiță Negură a dezvăluit faptul că spitalul din Câmpulung Moldovenesc va fi acreditat de Ministerul Sănătății.

„Acum două săptămâni a fost o echipă de la Ministerul Sănătății, iar spitalul din Câmpulung Moldovenesc va fi acreditat. Nu este ușor să atingi toate punctele pentru a fi acreditat ca instituție medicală”, a spus Negură.

Directorul unității spitalicești din Câmpulung, dr. Eugen Ciosnar, a adăugat faptul că acreditarea instituției pe care o conduce a venit și ca urmare a faptului că secția de neonatologie a fost dotată cu un incubator de transport şi o lampă de fototerapie.

„Fragilitatea nou-născuților, în special a prematurilor, impune anumite standarde pentru un spital. De foarte multe ori, bugetul spitalului nu permite acest lucru, iar noi am reușit să avem acest standard datorită organizației <<Salvați Copiii>>. Acest lucru a venit tocmai înainte de acreditare și am avut mare noroc. Dacă nu am fi avut aceste aparate aveam niște puncte în minus și deci am fi fost acredidați cu un nivel mai jos”, a precizat dr. Eugen Ciosnar.

În dimineața zilei de vineri, maratonistul Nicolae Tandin Cernica a alergat de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc, în acest fel el exprimându-și mulțumirea față de organizația „Salvați Copiii”.

Nicolae Tandin Cernica

„Efortul meu este mic, este felul în care pot să spun mulțumesc unor oameni adevărați care fac gesturi de excepție în România. Mi-aș dori ca multe astfel de gesturi să se îndrepte către județul Suceava, către fiecare oraș, pentru că toți, mai ales cei mici, merită o șansă în plus”, a spus maratonistul Nicolae Tandin Cernica.

 


Intră acum și în grupul de