Parcul Şipote ar urma să fie preluat de CJ Suceava. Nechifor anunţă că parcul va fi amenajat corespunzător, iar în zonă vor fi restaurante cu specific al minorităţilor din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, vineri, că CJ Suceava intenţionează să facă schimb de terenuri forestiere cu RNP Romsilva pentru a pune în valoare mai multe zone atractive din judeţ.

parcul sipote

El a explicat că CJ Suceava deţine 43 de hectare de pădure, dar că activitatea acestei instituţii nu este de gestionare a pădurii şi că urmează să fie făcute schimburi cu RNP Romsilva în condiţiile în care reglementările din noul Cod Silvic permit astfel de schimburi.

Primul proiect de schimb de teren forestier este pentru amenajarea skywalk-ului din Masivul Rărău, unde CJ Suceava are nevoie de o suprafaţă de 48 de metri pătraţi.

Un alt schimb va fi făcut pentru amenajarea a două drumuri judeţene care acum sunt trasee de drumuri forestiere, unul dinspre Moldoviţa spre Putna, iar un altul între Suceviţa şi Mănăstirea Humorului.

CJ Suceava vrea să obţină şi 8-10 hectare din Parcul Şipote tot prin schimb de teren forestier cu Romsilva.

Pentru Parcul Şipote, Cătălin Nechifor a anunţat deja existenţa unui proiect, finanţat cu 1,5 milioane de euro prin POR axa 4, ce va fi realizat sub conceptul „Bucovina-Little Europe” şi presupune în principal amenajarea parcului cu alei din piatră concasată, cu bănci, zonă de terenuri de sport, iluminat public ecologic.

Acelaşi proiect prevede şi concesionarea de teren pentru construcţia unor mici restaurante care să ofere mâncăruri specifice fiecărei minorităţi din Bucovina.

 


Intră acum și în grupul de