12 tineri suceveni au beneficiat de sprijin pentru a continua studiile în cadrul Campaniei sociale „Ajutor pentru semenii noştrii”


Intră acum și în grupul de

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate, „EUROACTIV” Suceava, a organizat în perioada 1 septembrie – 11 octombrie 2015 Campania socială „Ajutor pentru semenii noştrii”, prin intermediul căreia un număr de 12 elevi şi studenţi au beneficiat de sprijin pentru a continua studiile liceale şi universitare.

„Asociaţia „EUROACTIV” a contactat numeroşi oameni de suflet şi în cadrul proiectului „Universitatea Rurală Europeană” finanţat de Consiliul Judeţean Suceava, am reuşit împreună să sprijinim un număr de 12 tineri – elevi la trei unităţi de învăţământ din municipiul Suceava şi studenţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Facultatea de Istorie şi Geografie, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştinţa Calculatoarelor şi, Facultatea de Educaţie fizică şi Sport”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Euroactiv” Suceava, prof. Mihai Greciuc.

rechizite 1

El a arătat că elevii provin din comunităţi defavorizate, din familii sărace, familii de romi, familii cu venituri scăzute unde cu scopul de prevenire a abandonului şcolar şi marginalizarea tinerilor care erau dispuşi abandonului şcolar.

În cadrul campaniei, familiile celor 12 tineri au beneficiat de ajutoare constând în produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, rechizite şcolare şi produse de igienă personală.

 „Pentru viitor ne vom implica mai mult în sprijinirea tinerilor proveniţi din familii defavorizate şi în special a tinerilor de etnie romă”, a mai precizat Greciuc.

 Campania socială „Ajutor pentru semenii noştrii” a fost sprijinită de S.C. Astoria Gold Silver, S.C. Denis S.R.L.,  S.C. Transport Public Local S.A. Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava, Biroul Parlamentar nr.16 Suceava al doamnei Deputat Sanda-Maria Ardeleanu, Palatul Copiilor Suceava, Carrefour Constanţa cu produse de igienă personală, S.C. General Construct şi Asociaţia Victoria Suceava, S.C. Bucovina Lapte S.A. Suceava, S.C. Rogelya Prod Fălticeni şi S.C. Killer S.R.L. Horodnic de Jos, S.C. Belpan Suceava, S.C. Ambianţa Com, Restaurant Latino, S.C. Marelbo Prod-Com, S.C. Hainele Tale Online şi alţi oameni de suflet care au fost alături de aceşti tineri.

Această campanie se înscrie în calendarul activităţilor proiectului „Universitatea Rurală Europeană” finanţat de Consiliul Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de