Elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului în excursie pe Valea Prahovei


Intră acum și în grupul de

Tentaţia de a găsi linişte şi confort în mijlocul naturii a îndemnat câţiva elevi ai Colegiului Alexandru cel Bun să organizeze o excursie de socializare şi recreere pe Valea Prahovei. Grupul s-a completat şi 49 de elevi au plecat la Braşov pe data de 13 noiembrie, zi cu noroc pentru că soarele le-a fost alături în cele trei zile. Majoritatea elevi din clasele a 9-a şi a 10-a, aceştia au avut şansa să socializeze şi să se familiarizeze cu regulamentul în vigoare al excursiilor şcolare.

Cazarea la Hotelul „Coroana” le-a permis  să viziteze Centrul Vechi, Biserica Neagră, a fost prilej de shopping şi de plimbare până la ore târzii când trecătorii păreau că abia au ieşit din case. Aici s-a servit şi micul dejun, consistent şi pe gustul fiecăruia, într-un restaurant de epocă plin de amintiri ale unor vremuri de mult apuse.

excursie (3)

Prima destinaţie a fost Buşteni unde, din fericire, nu era foarte aglomerat şi s-a urcat cu telecabina la Babele şi la Sfinx. Ora matinală a eliminat posibilitatea aglomerării şi mai ales a aşteptării prelungite. Platoul Bucegi li s-a deschis cu generozitate, fără zăpadă, cu căldură de vară şi cu energie. Fotografiile făcute din telecabină, cele reuşite sus la Babele şi la Sfinx vor rămâne mărturie a trecerii lor pe acolo.

La Sinaia, Castelul Peleş era închis pentru curăţenie, iar Pelişorul abia făcea faţă numărului mare de vizitatori. Turul castelului a însemnat un traseu prin istoria României la finalul căruia toţi elevii au avut mai multă informaţie şi poate s-au simţit îmbogăţiţi.

excursie (2)

Cetatea Râşnov a fost următoarea destinaţie. Deşi se poate folosi funicularul drept cale de acces, s-a preferat trenuleţul care este mai convenabil ca preţ şi care oferă şansa unei călătorii tihnite pe lângă pădure. Imaginile din jur, cerul puţin tulburat de norii care se profilau, interiorul cetăţii cu deschiderea spre baza dealului, atelierele unde se creează soldaţi de plumb sau alte suveniruri au antrenat elevii care au continuat să fotografieze cu interes.

Peştera Valea Cetăţii, aflată la o distanţă foarte mică, i-a aliniat prin pădure şi după un urcuş nu foarte greu şi nu foarte multă aşteptare, grupul a vizitat acest obiectiv, iar la întoarcere Braşovul i-a primit din nou, la Coresi Shopping Centre, unde au servit prânzul.

Zona vizitată mai are foarte multe de oferit dar important este ca fiecare dintre aceste excursii să fie şi prilej de cunoaştere şi de relaxare. Momentul a fost bine ales, vremea a ţinut cu participanţii, părinţii şi-au dat acordul, iar cele trei zile au reprezentat un câştig pentru toată lumea, aer curat, linişte, colegi de clasă sau nu, mişcare, istorie şi geografie, transport comfortabil şi prietenii noi. Totul a fost posibil după acordul primit de la echipa managerială şi de la Inspectoratul Şcolar cărora le mulţumim pentru susţinere.

Prof. Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Prof. Dragomirescu Raluca

Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului


Intră acum și în grupul de