Două premii și o mențiune pentru studenții suceveni la Salonul Național de Inventică și Creativitate Științifică pentru Tineret


Intră acum și în grupul de

Studenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au participat, în perioada 18 – 22 noiembrie 2015, la cea de-a 13-a ediție a Salonului Național de Inventică și Creativitate Științifică pentru Tineret ce a avut loc la București.

salonul de inventica (11)

Potrivit unui comunicat al USV, studenții suceveni au intrat în competiție cu proiecte premiate la saloane internaționale de invenții și la competițiile internaționale organizate de NASA și Intel.

Astfel, Andrei Alexandru Bărăscu și Pavel Popescu, coordonați de conf. univ. dr. ing. Laurențiu Dan Milici, au obținut premiul II la secțiunea Științe aplicate cu un „Sistem pentru evaluarea nivelului de concentrare pe baza semnalului electroencefalografic (EEG)”.

De asemenea, Gheorghe Cătălin Chiorescu și Marian-Ciprian Pavăl, coordonați de conf. univ. dr. ing. Călin Ciufudean, au obținut premiul III la secțiunea Științe aplicate cu un „Dispozitiv de identificare a imperfecțiunilor lemnului”.

Studenții Vlad Cosmin Toma și Marian Buterchi, coordonați de conf. univ. dr. ing. Călin Ciufudean au obținut o mențiune la secțiunea Tehnologia informației cu un „Sistem adaptiv S.O.S.”.

„Studenții suceveni au participat la dezbateri în cadrul unor emisiuni la DIGI TV, TVR2 și Radio România Cultural. Standurile USV au fost vizitate și de domnul prof. univ. dr. Adrian Curaj, Ministru al Educației Naționale și Cercetării Științifice”, se arată în documentul citat.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de