Bugetul alocat în 2015 spitalelor sucevene asigură finanţarea acestora până la sfârşitul anului


Intră acum și în grupul de

Preşedintele director general al CAS Suceava, Cristi Victor Bleorţu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că bugetul alocat spitalelor din judeţul Suceava asigură finanţarea lor până la sfârşitul anului, în condiţiile în care de bugetul iniţial a fost suplimentat.

Cristi Bleortu

“Bugetul alocat în acest an spitalelor din judeţ este în valoare de 168,6 milioane lei

şi permite asigurarea finanţării spitalelor pentru întreg anul curent”, a precizat Bleorţu.

El  a spus că bugetul spitalelor a fost suplimentat cu 22 milioane lei pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti acordate asiguraţilor, dar şi cu 5,6 milioane lei pentru acordarea sumelor reprezentând majorarea cu 25 la sută a salariilor personalului din sistemul public sanitar, faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

Preşedintele director general al CAS Suceava a explicat că bugetul alocat iniţial pentru acordarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în anul 2015, în valoare de 334,8 milioane de lei, a fost suplimentat, pe parcursul anului, ajungând la 420,8 de milioane de lei.

El a spus că cele mai semnificative suplimentări de buget sunt la medicamentele cu şi fără contribuţie personală unde bugetul s-a suplimentat cu 16,6 milioane lei, la medicamente utilizate în programele naţionale de sănătate, respectiv pentru oncologie şi diabet câte 2,2 milioane lei, suma de 84 000 de lei  pentru tratament posttransplant,- 91 000 de lei- pentru ortopedie,  6000 de lei pentru radiologie intervenţională, 3,3 milioane lei pentru dializă şi 284 000 de lei pentru hemofilie.

Totodată, a fost suplimentat cu peste 2,5 milioane de lei bugetul pentru  materiale sanitare utilizate în programele naţionale de sănătate, reprezentând teste diabet pentru copii şi adulţi şi consumabile pentru pompele de insulină, în timp ce pentru dispozitive medicale suplimentarea a fost de 700 000 de lei, iar bugetul medicilor de familie a fost suplimentat cu peste patru milioane de lei, cel al medicilor de specialitate cu peste 2,3 milioane de lei, al medicilor dentişti cu 267 000 de lei.

Spitalul Suceava

Bleorţu a precizat că pentru asistenţa medicală paraclinică (laboratoare, radiologie, RMN, CT) bugetul s-a suplimentat cu 1,4 milioane lei, pentru asistenţa medicală de recuperare cu 250 000 de lei, pentru îngrijiri medicale la domiciliu – 46 000 de lei;

El a spus că pentru decontarea serviciilor medicale acordate asiguratilor români în statele membre ale Uniunii Europene bugetul alocat în 2015 este de 7,2 milioane de lei.

Totodată, bugetul din anul 2015 pentru acordarea serviciilor medicale, efectuate de cei 19 medici de familie grupaţi în trei centre de permanenţă din judet, este de 571 000 de lei. (Liliana B.)


Intră acum și în grupul de