Şase basarabence vor susţine examenul pentru suplinire calificată


Intră acum și în grupul de

Pe lângă cele două ucrainence care şi-au depus dosare pentru a susţine examenul de titularizare din 15 iulie în vederea ocupării de posturi vacante din judeţul Suceava, mai există şi 6 basarabence ce doresc să ajungă cadre didactice la noi. Adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că există 6 cazuri de candidaţi la examenul de titularizare, cu altă cetăţenie decât română cărora nu li s-a permis înscrierea. „Potrivit Ordonanţei 56/2004, la concursul de titularizare au dreptul să participe cetăţeni români sau membri ai UE. Aceste persoane au doar carte de rezident şi nu le este îngrădit dreptul la muncă. Au dreptul să se înscrie la examenul de suplinire calificată”, a declarat Virginel Iordache.

„Cele 6 candidate sunt din Republica Moldova şi şi-au depus dosare la centrele de înscriere de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava şi Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava.

Săptămâna trecută, adjunctul IŞJ Suceava declara că există şi unele „anomalii” la examenul de titularizare din 15 iulie, dar care sunt acceptate prin metodologie.

„Două absolvente de filologie de la o universitate din Ucraina, ce nu aveau nici o oră de studiu a limbii române şi-au depus dosare. Diplomele lor au fost validate de Ministerul Educaţiei şi vor candida pe posturile de învăţătoare şi educatoare, în limba română”, a precizat Virginel Iordache. Acesta a menţionat că cele două persoane sunt stabilite în Suceava, iar dosarele lor au fost acceptate.

Anul acesta în judeţul Suceava sunt vacantate 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.


Intră acum și în grupul de