Sucevenii, iuţi la mânie şi siluitori în dragoste


Intră acum și în grupul de

În prima jumătate a acestui an, în judeţul Suceava, au fost constatate 653 de infracţiuni contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii, care cumulează şi infracţiunile grave comise cu violenţă. Potrivit IPJ Suceava, la acest capitol se regăsesc 7 infracţiuni de omor şi una de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Poliţiştii suceveni apreciază că infracţiunile de loviri şi alte violenţe, în număr de 449 sunt marcate de tendinţe descrescătoare, majoritatea faptelor fiind comise pe fondul consumului de alcool şi în contextul unor conflicte spontane.

În această perioadă, au fost constatate şi 35 infracţiuni privitoare la viaţa sexuală, între care 21 violuri. Majoritatea infracţiunilor din această categorie se petrec în condiţiile unor anturaje ocazionale în care se regăsesc victimele, în medii în care se consumă alcool, iar familiile nu manifestă suficientă preocupare pentru educaţie şi supraveghere, 14 violuri fiind săvârşite în mediul urban, iar 7 în rural.

„În perioada analizată, ofiţerii şi agenţii specializaţi în investigaţii criminale au desfăşurat activităţi complexe pentru finalizarea unor evenimente deosebit de grave, atât din punct de vedere al consecinţelor, cât şi a modului de operare, între care menţionăm: omorul cu premeditare de la Ostra, unde au fost audiate un număr mare de persoane, omorul de la Vultureşti în care autorul a fost supus testului Poligraf, recunoscând că şi-a ştrangulat soţia, violul comis în comuna Baia asupra unei victime de peste 60 ani, autorul din municipiul Fălticeni, fiind identificat şi având asupra sa unele documente personale ale victimei” mai precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de