Transportul in comun electric, promovat la Suceava


Intră acum și în grupul de

Proiectul “EVUE – Mijloace de transport electrice în zonele urbane din Europa” a fost lansat miercuri la Suceava, în prezenţa viceprimarului Viorel Seredenciuc şi a reprezentanţilor unor unităţi de învăţământ şi organizaţii non-guvernamentale din municipiu.

Proiectul face parte din Programul de cooperare interregională URBACT II, un program European care facilitează schimbul de informaţii în vederea dezvoltării urbane durabile. Programul oferă oraşelor posibilitatea să conlucreze în scopul obţinerii de răspunsuri la provocările urbane majore, confirmând rolul crucial pe care îl au centrele urbane în confruntarea cu schimbările tot mai complexe prin care trece societatea. În acest proiect sunt implicate 185 de oraşe, 29 de ţări şi 5000 de participanţi activi, iar finanţarea este asigurată în cadrul Obiectivului de Cooperare Teritorială Europeană al Politicii de Coeziune a Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Municipiul Suceava a elaborat în faza de dezvoltare, împreună cu parteneri din Marea Britanie, Grecia, Suedia şi Germania, proiectul “EVUE – Mijloace de transport electrice în zonele urbane din Europa”, în vederea implementării unor măsuri ce vizează promovarea mijloacelor de transport electrice. Obiectivul principal este schimbarea mentalităţii cetăţenilor, referitor la traficul rutier şi transportul în comun şi încurajarea folosirii mijloacelor de transport ecologice, în special a celor electrice, pentru reducerea poluării.

Bugetul total al proiectului este de 74.825 Euro, din care municipiul Suceava va beneficia de 12.500 Euro.

Până la sfârşitul lunii mai proiectul se află în faza de dezvoltare, perioadă în care partenerii de proiect trebuie să desfăşoare activităţi necesare întocmirii unui plan local de acţiune, care vizează promovarea vehiculelor electrice, ca măsură a reducerii poluării în mediul urban.


Intră acum și în grupul de