Din cauza crizei, Directia pentru Cultura Suceava nu mai poate finanta aparitii editoriale


Intră acum și în grupul de

Ultima apariţie editorială finanţată de Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional (DCPN) Suceava este o monografie a satului Ropcea, sat aflat la a 560-a aniversare. Din cauza crizei, această carte ar putea fi ultima finanţată în acest an de către DCPN Suceava. Volumul „Vetre strămoşeşti” este realizat de Dragoş Olaru şi Emanoil Rei, ieşit recent de sub tipar.

În „Argumentul” adus în prefaţa volumului, autorii spun că „am adunat de prin arhive şi cărţi fragmente şi întâmplări din istoria acestui sat”, în încercarea de „a scoate din anonimat zeci şi sute de informaţii documentare împrăştiate prin dosare de arhivă, cărţi, reviste, şi calendare de pe timpuri”.

Potrivit şefului, Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Suceava Daniel Hrenciuc, cartea se înscrie în seria Patrimoniu, iniţiată şi sprijinită financiar de Direcţie, iar din păcate, din cauza lipsei de bani, ar putea fi ultima finanţată de instituţie în acest an. „Am fi vrut să finanţăm Monografia satului Tereblecea, a lui Ion Creţu din Cernăuţi, care e sub tipar, şi Almanahul < Ţara Fagilor >, dar ne trebuie bani. Criza afectează mai ales cultura şi nu avem resurse să le finanţăm”, a declarat Daniel Hrenciuc.


Intră acum și în grupul de