Medicii de familie, obligati de bugetul pentru medicamente sa aleaga cine traieste si cine moare


Intră acum și în grupul de

Medicii de familie suceveni nu sunt de acord cu impunerea unui buget pentru prescrierea medicamentelor în regim compensat şi gratuit, similar celui existent la farmacii, şi în care medicii de familie vor trebui să se încadreze. În condiţiile în care situaţia financiară din sistem arată clar că banii sunt puţini şi nu vor ajunge pentru toată lumea, medicii suceveni sunt siguri că vor trebui să decidă cui să dea medicamente şi cui nu.

„Impunerea unui buget, chiar şi orientativ, aşa cum susţin ei că va fi, este o măsură ce contravine legislaţiei şi intereselor pacienţilor. Nimeni nu are dreptul să ne pună în situaţia de a alege între cine trăieşte şi cine moare”, este de părere medicul de familie, Irina Badrajan.

O altă măsură împotriva pacienţilor spune medicul sucevean, este impunerea limitarea la 20 a numărului de consultaţii gratuite pe care le poate oferi medicul de familie într-o zi şi de reducerea la doar patru consultaţii şi reţete pe an pentru bolnavii cronici, respectiv o dată la trei luni.


Intră acum și în grupul de