20 de gradinite si 60 de crese ar putea fi construite in judetul Suceava prin PNDI (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) urmează să analizeze şi să aprobe finanţarea unor proiecte de aducţiuni de apă în zece localităţi sucevene şi reţele de canalizare în alte şase localităţi, valoarea acestor investiţii fiind de 20 de milioane de euro, a anunţat joi şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur.

El a informat totodată că autorităţile sucevene au transmis la MDRT şi propuneri pentru construcţia de grădiniţe şi creşe în judeţ pe componenta socială a PNDI. Flutur a spus că propunerea este pentru 21 de grădiniţe cu un număr total de 710 locuri şi 61 de creşe pentru 3.600 de copii. El a arătat că nu a fost făcută o evaluare a acestor investiţii întrucât acestea vor fi făcute după proiecte-tip ce vor fi aplicate în toată ţara.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că printr-un subprogram la măsura 3.2.2. la PNDR finanţat din fonduri europene urmează să fie alocate fonduri pentru localităţi rurale afectate de inundaţii, iar 15 localităţi sucevene vor fi incluse în proiect.

Flutur a mai anunţat că în prezent se lucrează la repararea şi turnarea de covor asfaltic pe mai multe trasee judeţene, fondurile, 10 milioane de lei fiind asigurate din bugetul propriu al CJ, dar şi că vor începe lucrările, în valoare de 25 de milioane euro, la centura ocolitoare a municipiului Rădăuţi şi la modernizarea drumului naţional Suceava-Botoşani, investiţie de 21 de milioane de euro, ambele lucrări fiind câştigate de UMB Spedition. „Numărul de fronturi de lucru creşte în judeţul Suceava”, a spus Flutur care şi-a exprimat încrederea că cel târziu la sfârşitul lunii iulie vor începe lucrările de modernizare a traseelor judeţene incluse în PNDI la care licitaţia se finalizează la sfârşitul lunii iunie.


Intră acum și în grupul de