“Let`s Do It, Romania!” 2011 la Suceava. Afla aici cand va avea loc cea mai mare actiune de ecologizare cu implicare sociala din tara


Intră acum și în grupul de

Cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, “Let`s Do It, Romania!”, va fi organizat şi anul acesta la Suceava, informează într-un comunicat de presă Alina Samoilă, coordonator judeţean comunicare, în cadrul “Let’s Do It, Romania!”

Potrivit sursei citate, Ziua de Curăţenie Naţională este în acest an 24 septembrie 2011.

“Let’s Do It, Romania!”, iniţiat în 2010 la nivel naţional, îşi propune să mobilizeze şi în acest an cât mai mulţi români pentru a curăţa mormanele de gunoi din arealele naturale ale ţării. Şi asta într-o singură zi!

În document se precizează că cifrele generale ale proiectului arată că peste 200.000 de voluntari au participat la curăţenia din data de 25 septembrie 2010, din toate cele 41 de judeţe ale ţării. S-au strâns atunci peste 55.000 de saci de deşeuri. În ceea ce privește organizarea, 5 autorităţi centrale şi peste 2.000 de autorităţi locale au fost implicate pe parcursul proiectului, împreună cu 1.289 organizatori la nivel naţional (60 organizatori naţionali, 21 coordonatori regionali, 84 organizatori judeţeni şi 1.145 organizatori locali). Au fost implicaţi peste 294 parteneri de logistică (salubrizare, valorificare şi depozitare), peste 350 companii și peste 255 ONG-uri.

“Anul acesta, “Let`s Do It, Romania!” are ca obiectiv recordul stabilit anul trecut şi să mobilizeze 500.000 de voluntari în ziua de 24 septembrie. Echipa de proiect beneficiază de suportul mai multor parteneri de elită, recunoscuţi pentru profesionalism în ariile lor de expertiză. De asemenea, comunitatea “Let`s Do It, World!” este susţinută oficial de Parlamentul European, 406 membri au semnat Declaraţia Nr. 3/2011, prin care îşi oferă suportul pentru LDIW şi vor cere Comisiei Europene îmbunătăţirea legislaţiei UE cu privire la managementul deşeurilor”, se menţionează în comunicat.

În afara obiectivului evident, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător. “Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată!

La nivelul județului Suceava, coordonator de activități „Let’s Do It, Romania” este Clubul Eco-montan “Origini Verzi” Suceava, organizație care în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava, Direcţia Silvică Suceava și Inspectoratul de Jandarmi Suceava îşi propune să mobilizeze cetățenii pentru curățarea județului de deşeuri.


Intră acum și în grupul de