Sanda-Maria Ardeleanu:”Rezultatele reformei la nivelul sistemului de invatamant din Romania sunt evidente” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezentă, în calitate de invitat special al întâlnirii inspectorilor şcolari generali care a avut loc la Suceava vineri, la Conacul Domnesc, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, deputat PDL de Suceava, a lansat, în prezenţa Ministrului Educaţiei, Daniel Petru Funeriu, propunerea unei reuniuni comune a inspectorilor şcolari generali cu rectorii universităţilor din ţară.

„Mi se pare că rezultatele reformei la nivelul sistemului de învăţământ din România sunt evidente, recunoscute, incontestabile şi lucrul acesta va face ca tot ceea ce se discută astăzi cu inspectorii şcolari generali într-o reuniune inedită, să fie pus în practică începând cu noul an şcolar şi universitar. Consider că odată cu noua Lege a Educaţiei nu mai putem separa problematica învăţământului preuniversitar, de cea a învăţământului universitar, mai mult decât atât, aş îndrăzni să fac o propunere astăzi. Aş dori ca următoarele întâlniri ale rectorilor universităţilor din România să se desfăşoare alături de inspectorii şcolari generali, după cum următoarele reuniuni ale inspectorilor şcolari generali să se desfăşoare în prezenţa şi alături de rectorii universităţilor”, a lansat prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu.

La finalul discursului său, Sanda-Maria Ardeleanu a îmbrăţişat aceeaşi idee ca şi secretarul de stat în cadrul MECTS, Oana Badea, şi anume că întâlnirea de la Suceava poate fi considerată una istorică pentru ceea ce se întâmplă în învăţământul românesc, preuniversitar şi universitar, şi a transmis că îşi doreşte din suflet ca tot ceea ce s-a spus sub formă de ideal, vineri, la Suceava “să prindă viaţă, odată cu 1 septembrie 2011”.


Intră acum și în grupul de