Aflat la Suceava, Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme a semnat un parteneriat pe 24 de luni cu Universitatea suceveana. Afla aici despre ce proiect este vorba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sosit special la Suceava pentru acest lucru, Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a semnat duminică, un contract cu Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV), privind proiectul de dezvoltare a platformelor informatice de tip << e-educaţie >> , un proiect menit să susţină electronic procesul educaţional.

Înainte de semnarea propriu-zisă a contractului de colaborare, Valerian Vreme, în prezenţa rectorului USV, Adrian Graur, a prorectorului Sanda-Maria Ardeleanu şi a altor oficialităţi sucevene, a făcut un tur al Universităţii, timp în care s-a bucurat de explicaţiile rectorului.

“Dorim să generăm între Universitatea din Suceava şi Ministerul pe care îl conduc, un parteneriat pe 24 de luni, un parteneriat care în final să însemne pentru cei de aici, pentru studenţi şi nu numai, un plus când discutăm de mediul virtual. Proiectul face parte din schema de finanţare << e-learning >> pentru învăţare, iar dacă discutăm de informatizarea României, putem vorbi de dotare, implicit de dotarea hard, respectiv soft, iar o componentă foarte importantă căreia în următoarea perioadă va trebui să îi acordăm o foarte mare atenţie, este componenta de învăţare”, a declarat Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, în prezenţa jurnaliştilor.

Valerian Vreme: „România îşi aduce aportul în domeniul IT destul de substanţial. La ora actuală Bucureştiul a devenit o capitală regională a IT-ului”

În acest sens ministrul a subliniat faptul că în statistici, la nivelul Uniunii Europene 54% din populaţie este deja prezentă în mediul virtual, iar la nivelul României, ne situăm undeva la jumătate. De asemenea Valerian Vreme a menţionat că unul dintre factorii obiectivi care nu ne avantajează este faptul că 45% din populaţia României se află în mediul rural, explicând totuşi că pentru această situaţie există un program special de acoperire cu internet şi a ultimelor zone “albe” din România, un program de 84 de milioane de euro, cu precizarea că, componenta principală o constituie apropierea de mediul virtual al oamenilor din mediul urban şi rural.

“Acest contract vine tocmai pe această componentă. Am mai semnat şi săptămâna trecută la Bacău cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Cu acoperire în toată ţara vom mai semna în următoarele luni tot pe acest domeniu, inclusiv în Bucureşti şi sper ca după implementarea acestui program să ne prezentăm şi noi cu alţi indicatori în faţa Europei, cu toate că dacă discutăm de IT, România îşi aduce aportul în acest domeniu destul de substanţial. Asta pentru că resursa umană este foarte bine pregătită din punct de vedere al abilităţilor pe domeniul informaticii, motiv pentru care la ora actuală Bucureştiul a devenit o capitală regională a IT-ului”, a evidenţiat Vreme.

Valerian Vreme: „Sunt impresionat de ordinea, de dotarea şi de planurile pe care le aveţi la USV”

În finalul discursului său, Valerian Vreme a arătat că un astfel de program vine ca o mănuşă pentru comunitatea suceveană. “Discutăm de un contract de 40 de miliarde de lei vechi, parte nerambursabilă, respectiv de suma de 900 de milioane lei vechi, contribuţie proprie. Discutăm aşadar de un program destul de generos, care va veni ca un sprijin destul de substanţial din partea Guvernului şi din partea Uniunii Europene pentru Universitatea << Ştefan cel Mare >> Suceava. Sunt impresionat de ordinea, de dotarea şi de planurile pe care le aveţi, iar din punctul nostru de vedere, veţi găsi uşa deschisă pentru expertiza pe care o avem”, a asigurat Ministrul Comunicaţiilor.

Potrivit rectorului USV, Adrian Graur, acest proiect a fost depus de universitatea în urmă cu aproximatăv trei ani.


Intră acum și în grupul de