Primarul Ion Lungu, la inceput de an scolar: „In ultimii 7 ani, am investit in scolile sucevene peste 16 milioane de euro” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, luni, la şapte festivităţi de deschidere a noului an şcolar organizate de şcolile de pe raza municipiului Suceava. În turul de forţă al edilului-şef au fost cuprinse cinci şcoli şi două licee sucevene.

Periplul a început la ora 8.00, când primarul municipiului reşedinţă de judeţ a fost prezent la festivităţile de deschidere organizate la Şcoala cu clasele I-VIII, nr. 7, din Iţcani, a continuat cu alte şcoli din cartierele Burdujeni, George Enescu, Zamca şi Obcini şi s-a încheiat în jurul prânzului, la colegiile naţionale “Ştefan cel Mare” şi “Petru Rareş” situate în centrul Sucevei.

Prezent la careul festiv al Şcolii cu clasele I-VIII „Ion Creangă”, Nr.9 Suceava, Ion Lungu a declarat că în cei 7 ani de când se află în mandatul de primar, a investit în şcolile din municipiu peste 16 milioane de euro.

„Pentru Consiliul Local, pentru mine ca primar, ultimii şapte ani de zile au fost o bună prioritate pentru învăţământ şi doresc să vă spun că 32% din bugetul Consiliului Local este alocat învăţământului, în ultimii 7 ani am investit în şcoli peste 16 milioane de euro, iar majoritatea şcolilor din municipiul Suceava sunt de nivel european. Şi în acest an, am investit peste un milion de euro, din care 500 de mii de euro au fost alocaţi pentru reparaţii”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a adus în discuţie şi proiectul european în valoare de 500 de mii de euro prin care s-au montat camere video la toate unităţile de învăţământ din municipiul Suceava, pentru soluţionarea problemelor de ordine publică, de huliganism şi de consum al drogurilor uşoare.

Ion Lungu consideră că vina pentru faptul că sondajele naţionale arată că 66% dintre români nu mai au încredere în şcoala românească aparţine atât autorităţilor, cât profesorilor, părinţilor şi elevilor.

În acest sens, edilul-şef a propus un parteneriat între administraţia locală, părinţi, profesori şi biserică şi a făcut un apel către părinţi să se implice mai mult în luarea deciziilor în şcoală, prin comitetele de părinţi, pentru că acest lucru este permis de noua Lege a educaţiei.

120.000 de elevi şi preşcolari suceveni au început luni cursurile primului semestru din anul şcolar 2011-2012.


Intră acum și în grupul de