Martisoare informatice la Palatul Copiilor din Suceava


Intră acum și în grupul de

Luna martie a debutat în forţă pentru micii informaticieni de la Palatul Copiilor din Suceav. În cadrul competiţiilor care au avut loc, aceştia au dovedit pricepere si aptitudini deosebile obtinand rezultate remarcabile, informeaza intr-un comunicat de presa, Iulia Baldazar, purtător de cuvand in cadrul institutiei sucevene.

Potrivit acesteia, la concursul de programare “Cupa Martisor” organizat de Palatul National al Copiilor din Bucuresti, editia a IX-a, parte a Proiectului “Floricele pe campii, avem performante IT” care s-a desfasurat la inceputul lunii martie, s-au obtinut opt premii si doua mentiuni, competitia fiind una foarte atractiva datorita subiectelor inedite.

„Totodată, concursul municipal de informatica << Infotehnium >> , editita a IV-a, care s-a desfasurat in perioada 23-24 martie 2012, organizat de Scoala Nr.164 din Bucuresti impreuna cu Fundatia << Prietenii calculatoarelor >> a avut numerosi participanti – 236 elevi la sectiunea operare si 166 elevi la sectiunea Programare. De la cercul de Informatica al Palatului Copiilor din Suceava au participat 14 elevi indrumati de prof. Ştefania Şoiman, 6 elevi la sectiunea programare si 8 elevi la sectiunile: Word, PowerPoint si Excel. La sectiunea << Operare pe computer >> au obtinut premii: Andrei Robert Cuzenco, elev în clasa a IV-a, premiul I la Excel si premiul II la secţiunea Programarea calculatoarelor, Yasmina Creţu, elevă în clasa a IV-a, premiul III, la sectiunea Operare – Word, Cătălina Apetroaei si Denis Ursaciuc, elevi in clasa a III-a, premiul I, Andra Şlincu si George Crăciun Pîţu, elevi in clasa a II-a, premiul II, respectiv Stefan Hutu si Sebastian Ursache, elevi in clasa a IV-a, premiul III, la Operare – PowerPoint.”, se arată în document.

“Gradul de dificultate al problemelor de programare a fost la nivel de competitie nationala. Menţionez că 4 dintre elevi participanti la OJI din data de 3 martie 2012 s-au calificat pentru Olimpiada Nationala de Informatica din 31 martie – 4 aprilie 2012 care va fi organizata la Iasi. Este vorba de – Sebastian Popa (clasa a V-a), Radu Stefanescu (clasa a VI-a), Stefan Slincu Serban (clasa a VII-a) si Ciprian Dascalitei (clasa a VIII-a). Elevii sunt pregatiti in colaborare cu prof. Daniela Marcu, de la Colegiul Economic << Dimitrie Cantemir >> din Suceava”, a declarat prof. Stefania Soiman.

Precizam ca in aceste zile are loc Concursul judeţean de informatică pentru palate si cluburi ale copiilor din judetul Suceava care se bucura de o numeroasa participare.


Intră acum și în grupul de