24 de tineri din Radauti vor fi implicati in proiectul VolunDARiatul incepe cu “tine” si continua cu “noi”


Intră acum și în grupul de

Asociaţia UMANIA va implementa în perioada 6.08.2012-6.04.2013, proiectul VolunDARiatul începe cu “tine” şi continuă cu “noi”, ce îşi propune să promoveze voluntariatul în Rădăuţi prin implicarea activă şi continuă în viaţa civică a comunităţii locale a 24 tineri cu vârsta cuprinsă între 16 si 27 ani.

Potrivit Georgetei Cîrstean, asistent de proiect, aceştia vor învăţa, pas cu pas, pe parcursul celor 8 luni, cum să construiască o echipă, îşi vor dezvolta competenţele sociale şi organizaţionale (comunicare, încredere, solidaritate, creativitate, spirit de antreprenoriat, leadership și management de proiect) şi le vor valorifica în beneficiul comunităţii.

“Echipa de iniţiativă a proiectului va recruta voluntari, iar împreună cu aceştia va participa la teambuilding şi va organiza 3 sesiuni de peer-to-peer training, ce se vor desfăşura pe parcursul a 3 zile fiecare (Management de proiect, Comunicare, Leadership). În cadrul celorlalte activităţi, participanţii în proiect vor avea ocazia să pună în practică abilităţile dezvoltate prin organizarea unei Biblioteci Vii şi derularea unor sesiuni de scriere şi implementare a proiectelor voluntarilor pornind de la o problemă sau o nevoie identificată la nivelul comunităţii. De asemenea, ei vor facilita accesul altor tineri din zona Rădăuţi în programe de voluntariat diverse prin dezvoltarea unui contract cadru între Asociaţia UMANIA şi minim 5 alte organizaţii locale (instituţii publice/învăţământ/media, ONG-uri etc.). În urma dezvoltării respectivului contract, un portofoliu cu oportunităţi de voluntariat ca mod de petrecere a timpului liber va fi realizat şi diseminat în liceele din oraş. Cu ocazia încheierii proiectului, rezultatele acestuia vor fi prezentate într-un eveniment public.

Cu o astfel de experiență, tinerii vor deveni agenți de multiplicare și un exemplu pentru ceilalţi. Ei vor prezenta rezultatul muncii lor într-o campanie de informare folosind diferite canale media. Activitățile din cadrul proiectului se vor baza pe instrumente de educaţie non-formală, pe metode participative, inclusiv jocuri, prezentări, peer-to-peer training, realizare film despre proiect etc.”, explică Georgeta Cîrstean, într-un comunicat de presă.

Proiectul VolunDARiatul începe cu “tine” şi continuă cu “noi” este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1 Tineri pentru Europa, Sub-Acţiunea 1.2 Iniţiative ale tinerilor, gestionat şi monitorizat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).


Intră acum și în grupul de