„Necenzurat”, un proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri adresat tinerilor suceveni


Intră acum și în grupul de

NecenzuratCentrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, derulează la nivel local, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Casa Corpului Didactic Suceava, Proiectul naţional „Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor, informează într-un comunicat de presă, inspector principal de poliţie, Simona Sidoriuc.

Potrivit sursei, scopul proiectului constă în formarea la copiii de 12-14 ani a unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile privind consumul de tutun, alcool şi droguri. De asemenea, se urmăreşte formarea de abilităţi generale privind consolidarea relaţiilor familiale, controlul şi soluţionarea conflictelor, precum şi exersarea comunicării în familie. Planul de implementare al Proiectului naţional „Necenzurat” vizează desfăşurarea unor activităţi în perioada martie 2013 – iunie 2014 – Implementarea proiectului la două clase pilot de la Şcoala Generală nr. 3 Suceava, de către specialişti ai CPECA Suceava şi CJRAE Suceava formaţi la nivel naţional; Acreditarea cursului de formare prin Casa Corpului Didactic Suceava şi formarea a 20 de consilieri educativi; Implementarea proiectului în unităţile de învăţământ de către cadrele didactice formate.

NecenzuratÎn document se mai arată că, proiectul „Necenzurat” a mai fost implementat între 2009-2011, în paralel, în cinci ţări: România, Croaţia, Lituania, Kyrgystan şi Federaţia Rusă şi a fost dat exemplu de bună practică în Raportul anual al Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanii pe anul 2010.

 


Intră acum și în grupul de