Campania „Aducem Basarabia acasa” va fi lansata la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Campania "Aducem Basarabia acasa"Peste 30 de ONG-uri circumscrise Platformei Civice „Acțiunea 2012″, care consideră că „Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi”, care şi-a propus să strângă un număr de 200.000 de semnături pentru a promova un proiect de lege, lansează vineri, 19 aprilie 2013, de la ora 12.00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, campania de strângere a semnăturilor și în oraşul Suceava.

Potrivit organizatorilor, proiectul de lege prevede printre altele: facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituţie pentru gestionarea relaţiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru şi o mai bună integrare a studenţilor basarabeni. Pe parcursul următoarelor patru luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susţinere a legii în cadrul campaniei Aducem Basarabia acasă.

“Deşi 116 parlamentari români şi-au anunţat intenţia de a sprijini iniţiativa asociaţiilor, ONG-iştii doresc să primească întâi validarea cetăţenilor. Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor şi va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ţinem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraţilor basarabeni că noi, românii din ţară, nu i-am uitat niciodată.Unirea face puterea”, transmit susţinătorii acestei cauze.


Intră acum și în grupul de