Campanie de informare in randul tinerilor de la Centrele de Tip Familial “Universul Copiilor” Radauti si “Alma Mater” Siret


Intră acum și în grupul de

Campanie umanitara de CraciunGrupul de actiune din cadrul Campaniei “SOS Copilaria-Alege sa traiesti frumos!” organizeaza in fiecare joi, incepand cu 11 martie 2013, cate o intalnire cu tinerii care beneficiaza de o masura de protectie si cu cei din centrele scolare de educatie incluziva urmand a extinde intalnirile si in cadrul scolilor si liceelor din judetul Suceava, informeaza intr-un comunicat de presă, directorul executiv al DGASPC Suceava, Dan Ionut Adomnitei.

Potrivit sursei citate, campania a debutat la initiativa DGASPC Suceava datorita numarului crescut de minore insarcinate, inregistrat de la inceputul lunii ianuarie 2013 pana in prezent.

“Sapte  minore insarcinate de la inceputul anului, din care cea mai mica in varsta de 13 ani, toate din comunitate si nu din sistemul de protectie, este o cifra ingrijoratoare pentru noi, avand in vedere ca in decursul anului 2012, au fost inregistrate pe parcursul intregului an, 5 minore insarcinate, ceea ce ne-a condus catre concluzia ca majoritatea adolescentilor nu au  notiuni minime de educatie sexuala, despre contraceptie, riscuri, imbolnaviri etc”, se arata in document.

La cea de-a patra intalnire din cadrul campaniei, desfasurata in cadrul Centrului de Tip Familial ,,Universul Copiilor” Rădăuţi,  au participat 15 adolescenţi şi preadolescenţi cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, fete si baieti, referenţii educaţionali şi şefa centrului mai sus menţionat, alături de reprezentanţii grupului de lucru implicaţi în campanie.

Întâlnirea a debutat cu completarea de catre tineri a unui chestionar cu intrebari  privind aspecte ale vieţii sexuale şi consecinţele unei vieţi sexuale dezordonate, in scopul obtinerii de informatii despre nivelul cunostintelor detinute de tineri.

Intalnirea a continuat cu informatii oferite de catredoamna Laura Stadler, inspector de specialitate în cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane Centrul Regional Suceava, care le-a captat atenţia adolescenţilor prezenţi la întâlnire prin expunerea câtorva cazuri reale de trafic de persoane, de modalităţi prin care tinerii pot ajunge victime ale unor astfel de situaţii şi cât de mult contează evitarea unui anturaj nepotrivit.

În comunicat se mai arată că, doamnele Mihaela Pintilei, de la Centrul IOCHEBED Suceava şi Silvia Stremciuc, asistent medical comunitar Primăria Şerbăuţi, le-au vorbit adolescenţilor despre contracepţie şi metode contraceptive, despre boli cu trasmitere sexuală, discuţiile de acest gen, purtându-se în două grupuri separate: fete, respectiv băieţi. Tinerii prezenti la întalnire s-au implicat în discuţii, au pus întrebări, menţionand că unele lucruri legate de contracepţie şi metode contraceptive le sunt cunoscute, iar altele le-au aflat cu aceasta ocazie.

Intâlnirea din 16 mai 2013, de la Centrul de Tip Familial ,,Universul Copiilor” Rădăuţi a fost coordonata de Nicoleta Daneliuc, coordonator campanie şi Adina Troană, asistent social in cadrul Serviciului Rezidential, care s-au ocupat de aspectele organizatorice ale întâlnirii.

“Punem la dispozitia tinerilor interesati, adresele de e-mail alecampaniei: [email protected], sau [email protected]  unde acestia  pot  trimite intrebari sau pot solicita sprijin in rezolvarea diverselor probleme cu care se confrunta”, transmite Dan Ionut Adomnitei.

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de