Un handbalist sucevean a reuşit să-şi facă un drum în Franţa


Intră acum și în grupul de

Handbalul sucevean a reuşit să-şi creeze în ultimii ani un nume atât în România, dar şi la nivel european. Încet, încet, începând de la nivel juvenil şi pe parcurs ajungând la nivel de seniori, handbalul sucevean care a demonstrat că are valoare şi copiii care vin la Liceul cu Program Sportiv au învăţat şi învaţă să aibă o mentalitate de învingători.

Exemplul cel mai bun îl constituie evoluţia generaţiei lui Irimescu, Adomnicăi, Pancu, Chiruţ, Mitrea, Tcaciuc, Bernicu continuând cu cea a lui Şoldănescu, Rohozneanu şi Ciubotaru, jucători care au ajuns în handbalul „mare” din România, dar şi la echipa naţională. Foarte interesantă este însă modul în care şcoala de handbal suceveană a reuşit să „penetreze” în vestul Europei, în campionatele tari din acest moment.

Unul dintre handbaliştii suceveni care a izbutit să lase o „urmă” în handbalul european, poate că este mult spus, dar adevărat este Răzvan Bernicu. După o experienţă în Liga Naţională, jucătorul sucevean a petrecut o perioadă deosebită petrecută la Nice în Franţa într-o echipă din Liga a III-a, cu nimic mai prejos decât altele din alte zone. La finele unei noi „treceri” prin campionatul românesc, Răzvan Bernicu s-a întors în Franţa la formaţia din campionatul regional al Aquitaniei, HC Champcevinel. La această formaţie, sportivul sucevean este antrenor-jucător şi a reuşit să aducă un suflu nou după o perioadă „neagră” a clubului.

Presa locală franceză, Champcevinel fiind o localitate în apropiere de Bordeaux, a remarcat revenirea grupării după retrogradarea din Liga a III-a franceză în momentul în care Răzvan Bernicu a venit la cârma formaţiei. În acest moment echipa HC Champcevinel se află pe locul VI în clasament cu 6 victorii, 3 egaluri şi 6 înfrângeri, dar se află într-un moment de creştere sportivă. Faptul că handbalistul sucevean a ajuns să se implice serios în handbalul francez, HC Champcevinel are cel puţin 8 echipe care activează în campionatele Franţei, reprezintă o răsplată a eforturilor depuse în ultimii ani Răzvan Bernicu fiind singurul „etranger” care a urmat cursuri speciale de pregătire la Paris-Bercy alături de nume grele din handbalul francez ca Jackson Richardson.

Evoluţia sportivului crescut la şcoala LPS Suceava în Franţa şi nu este singurul care face „treabă” în Europa, demonstrează faptul că pe aceste meleaguri există talent, există profesori adevăraţi şi condiţii pentru a junge la marea performanţă.


Intră acum și în grupul de