Echipa Renault suspendată o „tură” (Formula 1)


Intră acum și în grupul de

Echipa Renault a fost suspendată pentru următorul Mare Premiu, de la Valencia, după ce o roată a monopostului condus de Fernando Alonso s-a desprins în timpul cursei de la Hungaroring, duminică.

Mecanicii nu au reuşit să îi prindă corect roata din dreapta faţă lui Alonso, iar aceasta s-a desprins pe traseu. Stewarzii au stabilit că mecanicii Renault i-au dat voie lui Alonso să plece de la pit stop conştienţi că roata nu a fost securizată şi apoi au omis să îi transmită acest lucru şi pilotului. Totuşi, Renault a informat FIA că va face apel.

Dacă acesta va fi respins, suspendarea se va aplica întregii echipe şi Alonso nu va putea să participe la Marele Premiu al Europei, în faţa propriilor fani, pe 23 august. Plecat din pole position, spaniolul, dublu campion mondial, se afla la conducerea cursei când a intrat pentru prima oară la boxe, în turul 11.

Incidentul a venit pe fondul unei îngrijorări masive despre siguranţa în sportul cu motor. În urmă cu o săptămână, pilotul de Formula 2 Henry Surtees, în vârstă de 18 ani, fiul fostului campion de Formula 1 John Surtees, a fost omorât după ce a fost lovit de o roată desprinsă în timpul unei curse. Totodată, sâmbătă, în Ungaria, Felipe Massa de la Ferrari s-a ales cu craniul spart după ce a fost lovit de o bucată dintr-un amortizor al monopostului Brawn GP, condus de Rubens Barrichello.


Intră acum și în grupul de