Nimic de facut impotriva campioanei (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

Într-un meci contând pentru etapa a VII-a, CSM Bucovina Suceava – CSM Baia Mare 16-64 (6-24)

În runda cu numărul VII a seriei A a Diviziei Naţionale de rugby pe terenul „Unirea” a poposit sâmbătă 1 mai campioana României, CSM Baia Mare. Deşi în mod practic nu era nimic de făcut în faţa mai valoroasei ei adversare, CSM Bucovina Suceava s-a străduit să dea o replică bună şi să ofere un spectacol agreabil specatorilor prezenţi în tribune.

De altfel, dacă meciul s-ar fi încheiat în minutul 2 totul era absolut perfect pentru că cei care au deschis scorul au fost sucevenii, Tiberiu Conache transformând o lovitură de pedeapsă de pe partea stângă. Oaspeţii au „călcat” doar un pic „pedala de acceleraţie” şi au izbutit trei eseuri consecutive ducând scorul la 3-19 în favoarea lor. La acest scor, după ratarea de puţin a unui dropgol, acelaşi Tiberiu Conache a mai marcat trei puncte după o lovitură de pedeapsă din poziţie centrală de la jumătatea terenului. A fost până la urmă 6-24 la finalul primei reprize pentru că CSM Baia Mare şi-a făcut „norma” de patru eseuri pentru 5 puncte.

Chiar dacă au avut cinci minute de pauză în care au stat la umbră, sucevenii au fost „orbiţi” de soarele de mai şi au încasat un eseu în chiar prima secundă a reprizei a doua şi apoi încă două după ratarea a două placaje consecutive. La scorul de 6-45 rugbiştii de la CSM Bucovina Suceava au avut o tresărire de orgoliu şi au reuşit şi ei o încercare prin Nichiforiuc după o frumoasă acţiune colectivă. Tiberiu Conache a transformat eseul şi scorul a devenit 13-45. La finalul celor 80 de minute de joc scorul a fost 64-16 în favoarea campioanei României după un joc pe care l-a dominat clar şi în care nu au redus deloc turaţia. De menţionat o fază splendidă realizată de Flutur care a trecut prin două procedee tehnice de apărarea maramureşeană, însă buclucaşul de balon oval în loc să-i sară în braţe pentru a-l culca în terenul de ţintă advers a sărit în lateral şi jucătorul sucevean a fost ajuns de un apărător advers. Nu trebuie uitat deasemenea momentul retragerii din activitatea competiţională a lui Dan Scolobiuc, care a jucat timp de 20 de minute până ce un jucător băimărean i-a aplicat un placaj dorsal care i-a cam „tăiat” aerul.

„Nu ne-am putut opune unei echipe profesioniste care ne-a dominat clar”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad

„Nu ne-am putut opune unei echipe profesioniste care ne-a dominat clar. Am jucat împotriva campioanei României şi jucătorii noştri au făcut tot posibililul. Este adevărat că am ratat şi multe placaje şi am făcut şi alte greşeli tehnice, însă CSM Baia Mare a fost mai bună.

Ne aşteaptă două partide extrem de dificile în deplasare pe terenul formaţiilor CSU Arad şi CSM Bucureşti în care vom încerca să ne apărăm şansa. Sper ca în ultimul meci al primei părţi a sezonului să ne trecem în cont şi noi o victorie în partida cu U Cluj.

Le mulţumesc lui Dan Scolobiuc şi lui Cristian Croitoru pentru aportul adus de-a lungul anilor rugbiului sucevean şi aştept de la componenţii celor trei echipe de juniori pe care le avem să demonstreze aceeaşi abnegaţie şi loialitate faţă de culorile clubului nostru”, a afirmat antrenorul formaţiei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

„Am hotărât să agăţ ghetele în cui cum se spune, după o carieră de 24 de ani. Am avut momente extrem de frumoase la echipa CSM Suceava şi nu regret faptul că am ales practicarea rugbiului. Acest joc bărbătesc te formează ca persoană şi sper ca şi tinerii din ziua de azi să vină cu încredere la teren.

În mod cert nu voi putea sta departe de stadionul „Unirea” şi voi încerca să-l ajut pe antrenorul Constantin Vlad şi să urmez şi eu cariera de antrenor”, a declarat Dan Scolobiuc, 43 de ani, jucător de bază al echipei CSM Bucovina Suceava.


Intră acum și în grupul de