Haralambie Dumitras: „Bucovina este o regiune cu un potential uman extraordinar, potential care trebuie valorificat” (Rugby)


Intră acum și în grupul de

Fostul căpitan al naţionalei de rugby a României şi al CSM Suceava, echipă de unde a plecat în rugbiul „mare”, Haralambie Dumitraş a revenit la Suceava în cadrul unui program al FRRugby. Actualmente director naţional de dezvoltare în cadrul forului rugbistic românesc, legenda rugbiului sucevean şi românesc a pornit de la Suceava într-un periplu de promovare al rugbiului în liceele şi şcolile din România.

R: Domnule Harry Dumitraş, cum a fost revederea cu vechii dumneavoastră colegi de echipă?

H.D.: Este întotdeauna o mare plăcere să vin la Suceava şi să mă reântâlnesc cu oameni cu care am amintiri splendide atât din sport, cât şi din viaţă. De aici am plecat, aici am învăţat rugby şi nu am uitat niciodată zilele pe care le-am trăit pe terenul „Unirea”.

R: Cum apreciaţi situaţia rugbiului sucevean în acest moment?

H.D.: Rugbiul sucevean se află într-un moment de tranziţie. Au plecat foarte mulţi jucători şi au venit în loc sportivi foarte tineri. Eram absolut convins că cei care se ocupă de rugbiul sucevean nu vor abdica şi acest lucru este foarte bun. Faptul că există o colaborare optimă între LPS Suceava şi CSM Suceava, între foştii colegi de echipă Constantin Vlad şi Dumitru Livadaru este o garanţie a faptului că rugbiul sucevean nu va pieri şi va reveni în curând la cel mai înalt nivel acolo unde este locul lui.

R: Care este proiectul de care vă ocupaţi în această perioadă?

H.D.: În prezent, sunt director naţional de dezvoltare în cadrul FRRugby şi am început o campanie de promovare a rugbiului în şcolile şi liceele din toată ţara. Am început campania din Bucovina pentru că este o regiune cu un potenţial uman extraordinar, potenţial care trebuie valorificat. Rugbiul este un joc bărbătesc foarte curat în opinia mea şi merită să revină în atenţia tinerilor. Dacă vom munci serios, rugbiul românesc va reveni în elita rugbiului european şi mondial, la fel cum cred că şi rugbiul sucevean va progresa în viitorii ani.


Intră acum și în grupul de