“Cupa Colegiului Medicilor Veterinari Suceava”, pentru medicul sucevean Mircea Bilius (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dr. sucevean Mircea Bilius a fost onorat miercuri cu “Cupa Colegiului Medicilor Veterinari Suceava”, “pentru munca depusă o viaţă în creşterea şi selecţia porumbeilor călători”. Titlul i-a fost oferit de Petrea Dulgheru, directorul DSVSA Suceava şi Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, această distincţie reprezentând “recunoştinţa faţă de un coleg care a obţinut un titlu naţional”.

Dr. veterinar Mircea Bilius a obţinut cu porumbelul său locul I la Maratonul Internaţional, premiu ce i-a fost înmânat în cadrul Expoziţiei Naţionale Columbofile de la Braşov, pe 9 ianuarie a.c.

La acest concurs, pe lângă titlul obţinut, dr. sucevean a primit şi o cupă care de asemenea simbolizează o recunoaştere a meritelor, pe ea fiind înscris textul: “Expoziţia Naţională Braşov, Maraton Internaţional, Locul I, Bilius & Bucaciuc, cu porumbelul 489662 – 07 – M”.

Mircea Bilius s-a declarat onorat de simbolul recunoaşterii oferit de Colegiul Medicilor Veterinari Suceava, dedicând Colegiului această cupă.
Tot el a oferit apoi câteva “date tehnice” care au vizat porumbelul călător, numindu-l “monument al înţelepciunii”.

După ce a vorbit despre calităţile porumbelului, printre care se numără intuiţia şi inteligenţa orientării în spaţiu, dr. Mircea Bilius a spus că titlul obţinut anul acesta la Braşov “este cel mai preţios trofeu” pe care l-a obţinut de-a lungul vremii.

Anul acesta la Braşov s-a desfăşurat a 41-a ediţie a Expoziţiei Naţionale Columbofile iar medicul sucevean a participat până acum la 35 de ediţii.


Intră acum și în grupul de