Festivalul „Intalniri Bucovinene” de la Campulung Moldovenesc a ajuns la a XXIII-a editie


Intră acum și în grupul de

Municipiul Câmpulung Moldovenesc se pregăteşte să găzduiască spre finalul acestei săptămâni un eveniment cultural important, care a ajuns la ediţia cu numărul XXIII. Este vorba despre Festivalul Internaţional de Folclor ”Întâlniri bucovinene”, ce va avea loc în perioada 19-22 iulie 2012.

Iniţiată în anul 1990, manifestarea, are o desfăşurare anuală itinerantă în Polonia, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi România, reunind interpreţi din aceste ţări cu origini bucovinene. Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, la acest festival, considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor din Europa, participă formații și ansambluri folclorice ai căror membri au origini bucovinene, și pe care viața i-a dus departe de Bucovina, dar nu și-au uitat datinile și folclorul străbun.

Festivalul desfășurat la Câmpulung Moldovenesc, cuprinde spectacole folclorice de muzică și dansuri autentice pe durata a 4 zile, susținute de artiști amatori români și străini, dar bucovineni la origine, precum și artiști profesioniști consacrați, veniți ca invitați în cadrul evenimentului.


Intră acum și în grupul de