Primarul Ion Lungu va discuta marti cu asociatiile de proprietari. Se cauta solutie pentru ca furnizarea apei calde sa nu fie sistata


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu se va întâlni marţi cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari din municipiu pentru a fi găsită o soluţie pentru ca furnizarea apei calde menajere în sistem centralizat să nu fie sistată.

Primarul va încerca să convingă asociaţiile de proprietari de necesitatea achitării facturilor restante la Termica SA, societatea care se ocupă acum cu distribuţia şi transportul agentului termic în municipiu. Termica SA Suceava are de recuperat de la populaţie 22 de milioane de lei, reprezentând facturi din anii precedenţi, dar are de achitat şi 12,3 milioane de lei către producătorul de energie termică, Bioenergy SRL care a început să furnizeze agent termic în municipiu din data de 9 noiembrie 2013 şi are deja de recuperat aproape 4 milioane de euro.

Ion Lungu2

Producătorul de energie termică are, la rândul său, de achitat costul combustibilului, a masei lemnoase în special, folosită pentru funcţionarea centralei de cogenerare pe bază de biomasă.

Primarul Ion Lungu şi-a exprimat speranţa că nu va fi nevoie ca municipiul Suceava să treacă „prin zero” în ceea ce priveşte furnizarea apei calde în sistem centralizat pentru ca populaţia să înţeleagă că un serviciu prestat trebuie şi achitat.

„Sper că nu va fi nevoie să se ajungă la sistarea furnizării apei calde în municipiu”, a spus Ion Lungu.

El crede că populaţia şi asociaţiile de proprietari vor începe să plătească facturile restante astfel încât apa caldă să fie furnizată în continuare.


Intră acum și în grupul de