Sala de sport a Colegiului National „Stefan cel Mare” din Suceava ar putea fi finalizata cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

În vederea finalizării unor investiţii începute din 2007 la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi la Liceul cu program sportiv, Primăria Suceava a depus proiecte în valoare de 12 milioane de lei.

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, cererea în valoare de cinci milioane de lei pentru finalizarea complexului sportiv care se amenajează la Liceul cu program sportiv a trecut de prima fază de evaluare, fiind considerată eligibilă, iar cererile pentru finalizarea noii săli de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” şi pentru centrul de informare şi documentare de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” au fost acceptate şi sunt în analiză.

C.N. Stefan cel Mare Suceava

Edilul-şef a arătat că în municipiul Suceava, la Liceul cu program sportiv, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, sunt începute, din 2007,  investiţii cu finanţare guvernamentală nefinalizate încă, stadiile de execuţie fiind între 19 şi 63 la sută.

Aceste proiecte se pot califica să fie finanţate prin programul suplimentar POR pentru infrastructura şcolară şi pentru care regiunea Nord-Est primeşte aproximativ 30 de milioane de euro.

 În acest program suplimentar eligibile sunt proiectele ce au nevoie de minimum 500.000 de lei şi maximum 70 de milioane de lei.

În judeţul Suceava pentru finalizarea lucrărilor începute la şcoli este necesară suma de 12,4 milioane de euro.

Comisia Europeana a aprobat în decembrie 2013 realocarea, de la alte programe operaţionale, a sumei de 150 milioane de euro pentru Axa prioritara 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesionala continuă.


Intră acum și în grupul de