Ambasadorul Germaniei, in vizita la Suceava: „Pentru dezvoltarea economica a unei regiuni este importantă o buna infrastructura de transport”


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Hans Werner Lauk, a fost prezent miercuri la Suceava şi s-a întâlnit, cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor şi cu prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care i-au prezentat potenţialul zonei şi proiectele existente şi de viitor, dar şi programele comune derulate cu regiunea bavareză Schwaben.

În cadrul unei conferinţe de presă, diplomatul german, a declarat că a aflat din discuţiile cu autorităţile sucevene despre proiectele existente şi despre cele de viitor şi că a vorbit cu aceştia despre însemnătatea dezvoltării unei bune structuri de transport pentru atragerea de investitori şi de însemnătatea specializării forţei de muncă.

werner lauk (1)

Răspunzând unei întrebări, Hans Werner Lauk a spus că zona ar trebui să fie conectată prin autostrada care leagă Marea Baltică de Marea Neagră cât şi la cea care face legătura între est şi vest. „Nu se pune problema de ori, ori. Trebuie avute în vedere ambele aspecte. Din perspectivă germană, este de mare importanţă conectarea la reţeaua de autostrăzi central-europeană”, a spus Lauk.

 El a ţinut să sublinieze că important pentru dezvoltarea economiei în zonă este o bună infrastructură. „Pentru dezvoltarea economică a unei regiuni este importantă o bună infrastructură de transport. Pentru noi, legătura cu vestul este foarte importantă. Pentru Germania, e important ca firmele să aibă acces uşor din vest spre est”, a mai precizat ambasadorul german.


Intră acum și în grupul de