Performanta de exceptie obtinuta la etapa nationala a olimpiadei de Biologie, de catre elevii suceveni


Intră acum și în grupul de

Dascalu, Andronic, Morhan

Elevii suceveni s-au întors cu un premiu I (calificarea în lotul lărgit pentru olimpiada internațională), o menţiune şi un premiu special, de la etapa naţională a olimpiadei de Biologie, informează reprezentanţii IŞJ Suceava, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, lotul reprezentativ al judeţului Suceava la etapa naţională a olimpiadei de biologie, desfășurată în perioada 7-11 aprilie 2014, la Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi a fost reprezentat de şase elevi: Nicolae Andronic Gorcea – clasa a X-a şi Ştefan Dascălu – clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Vlad Morhan – clasa a IX- şi Beniamin Vasielniuc – a X-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Anamaria Bardan – clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava și Monica Florentina Crihan – clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Băneşti. Profesorul însoţitor al lotului a fost Roxana Delia Chitială.

Ştefan Dascălu, pregătit de către prof. Ramona Morar a fost distins cu Menţiune MEN la clasa a XI-a, iar Vlad Morhan, îndrumat de prof. Carmen Constantineanu a obţinut Premiu special la clasa a IX-a.

În document se arată că, cel mai important rezultat a fost obţinut de Nicolae Andronic-Gorcea, pregătit de prof. Ramona Morar, distins cu Premiul I, poziția în clasamentul național permițându-i să participe la proba de selecţie și să se califice în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională. La această probă cu subiecte unice pentru toţi elevii de liceu, indiferent de clasă, elevul sucevean s-a situat pe locul 4.

Nicolae Andronic-Gorcea a participat la olimpiada naţională de Biologie încă din clasa a VII-a, iar anul trecut a obţinut premiul al II-lea la aceeaşi competiţie.

Olimpiada internaţională de Biologie va avea loc în luna iulie 2014, în Indonezia.


Intră acum și în grupul de