Patru elevi suceveni, premiati la etapa finala a Concursului National de Matematica Aplicata “Adolf Haimovici“ de la Iasi


Intră acum și în grupul de

simulare la matematicaPatru elevi din judeţul Suceava au fost premiaţi în cadrul Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” de la Iaşi, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii IŞJ Suceava.

Potrivit sursei citate, etapa naţională a Concursului Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici“, desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, a avut loc la Iaşi, în perioada 12-14 aprilie 2014 şi a fost organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, împreună cu Asociaţia Profesorilor de Matematică ”Florica T. Câmpan”, Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Concursul, ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, este adresat elevilor de liceu şi este împărţit pe 4 secţiuni: filieră teoretică, profil real, specializarea ştiinţe ale naturii; filieră tehnologică, profil servicii şi resurse naturale şi protecţia mediului; filieră tehnologică, profil tehnic; filieră teoretică, profil umanist, specializarea filologie (clasele a IX-a şi a X-a) şi specializarea ştiinţe sociale (clasele a XI-a şi a XII-a).

Concursul a fost susţinut de către participanţi în amfiteatrele Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi“ Iaşi.

În document se arată că, în urma etapei judeţene a concursului, care a avut loc în data de 8 martie 2014, în aceeaşi zi cu etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică, s-au calificat la etapa finală 13 elevi, de la prestigioase colegii şi licee din judeţ.

Competiţia finală a fost extrem de dificilă deoarece în concurs au participat peste 600 de elevi din 37 de judeţe ale ţării. Acest lucru nu a oprit elevii suceveni să se poziţioneze foarte bine în clasamentul general, 6 dintre aceştia fiind premiaţi. S-au obţinut 1 premiu III, 1 medalie de bronz şi 5 menţiuni, după cum urmează: Cîrdei I. Tabita Liliana, elevă în clasa a IX-a, la Colegiul Tehnic Rădăuţi (Premiul III + Medalie de bronz), Ciobîcă V. Georgiana Cristina, elevă în clasa a IX-a, la acelaşi colegiu (Menţiune), Hreceniuc V. Camelia, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava (Menţiune), Miron D. Cristi, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava (Menţiune), Tărnăuceanu D. Ovidiu Petrică, elev în clasa a XII-a, la Liceul Tehnologic Nr.1 Câmpulung Moldovenesc (Menţiune) şi Papuc M. Ioan, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (Menţiune).


Intră acum și în grupul de